Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 10 Dagen

Het mooiste van Sri Lanka

Terug Bekijk samenvatting

Reis naar Sri Lanka, het paradijs op aarde. De reisafstanden zijn niet groot en je verblijft in leuke hotels. Cultuur en natuur wisselen elkaar af. Op het programma staan de boeddhistische Tempel van de Tand in Kandy, maar ook theeplantages en tropische natuurparken.

Dag 1

Accommodatie: Beacon Beach - deluxe kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Colombo en naar Negombo

Ayubowan! Welkom in Sri Lanka. Na aankomst op Colombo International Airport word je afgehaald door je chauffeur die je naar Negombo brengt. De rest van de dag is vrij in te vullen. Negombo is een vissersplaats, 40 km ten noorden van Colombo. Maak een wandeling en laat de sfeer van deze stad aan zee, met de vele catamarans in de haven, op je inwerken.

Dag 2

Accommodatie: Lady Hill Hotel - standaard kamer (LO)

Per auto met chauffeur naar het UNESCO-stadje Galle

In de ochtend rij je in circa 3 uur naar Galle. Hier bezoek je het UNESCO Nederlandse fort uit de VOC-tijd. Binnen de uitgestrekte muren zijn nog diverse gebouwen, kerken en huizen uit die tijd te zien. Je kan de bezienswaardigheden prima op eigen gelegenheid bezoeken maar we kunnen hier ook een echte kenner voor je regelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Dag 3

Accommodatie: Kithala Resort - deluxe kamer (LO)

Per auto naar Yala NP om wild te spotten

Je reist in circa 4 uur naar het Yala National Park, waar je in de vroege avond (optioneel) een jeepsafari kunt maken. In het bijna 100.000 ha grote park leven onder andere wilde olifanten, wilde buffels, wilde zwijnen, herten, apen, stekelvarkens en jakhalzen. Ook zijn er meer dan 150 verschillende soorten vogels waargenomen. De luipaarden waar Yala ook om bekend is leven weliswaar in de dichte jungle, maar worden zelden waargenomen.

Dag 4

Accommodatie: Waterfall homestay - standaard kamer (LO)

De bergen in richting het gezellige Ella

Deze ochtend rij je richting Ella, geweldig gelegen in de groene bergen en een perfecte uitvalsbasis om mooie wandelingen te maken. Zin in een flinke wandeling? Maak dan een tocht naar Mini Adams Peak. Mooiere uitzichten op het groene bergachtige landschap van Sri Lanka zijn er niet. Je overnacht vandaag bij een gastgezin. Een heerlijke plek waar je een eigen kamer ter beschikking hebt.

Dag 5

Accommodatie: Urban Castle - urban romance kamer (LO)

Prachtige treinreis door de bergen naar Kandy

Het wordt vandaag een leuke reisdag! Per trein reis je naar Kandy (circa 5,5 uur). Prachtige theevelden, afgelegen dorpjes en zwaaiende mensen trekken aan je voorbij. Later in de middag arriveer je in de stad Kandy. Maak een wandeling langs het meer en ontdek de lokale markten. Je overnacht de komende 2 nachten in een  zeer sfeervolle en kleinschalige accommodatie met zwembad. De accommdatie wordt gerund door zeer gastvrije mensen en je kan er heerlijk eten. Het is een oase van rust met een mooie tuin.

Dag 6

Accommodatie: Urban Castle - urban romance kamer (LO)

Ontdek de heuvelstad Kandy

Als je op reis bent heb je je lijst met must-see bezoeken en ben je geneigd om de echte essentie van een lokale ervaring te missen. Vandaag even geen belangrijke toeristische attracties. Stap uit je auto, trek je wandelschoenen aan en maak een wandeling door kleine dorpen om de authentieke essentie van Kandy te ontdekken. Op een klein eindje rijden van het bruisende centrum van Kandy maak je een wandeling langs drie tempels: Embeke, Galdaladeniya en Lankathilake. Je gids onthult met trots de boeddhistische erfenis die teruggaat tot het tijdperk van de oude koninkrijken. Een heerlijke wandeling langs rijstvelden en kleurrijke dorpjes met vriendelijke mensen.

Dag 7

Accommodatie: Jims Farm Villa - standaard kamer (LO)

Neem een uniek kijkje op een boerderij in Matale

Vandaag reis je in circa 2,5 uur naar Matale om een kijkje te nemen bij de Jims Farm Villa. Deze grote boerderij heeft maar liefst 2.500 kokospalmbomen en honderden bananenplanten. Ook beschikt Jims Farm over een bijzondere kruidentuin met alle kruiden die vroeger zo gewild waren. De manager van de boederij zal je alles vertellen over het teelproces van de planten. Deze accommodatie is één van onze persoonlijke favorieten.

Dag 8

Accommodatie: Jims Farm Villa - standaard kamer (LO)

Bezoek het ruïnecomplex Ritigala en beklim de beroemde Sigiriya-rots

Indien gewenst kunnen we een optionele excursie naar Ritigala voor je verzorgen. Ritigala is een groot ruïnecomplex verscholen in de jungle. De architectuur en de omgeving zorgen voor een mysterieuze sfeer. Later op de dag breng je een (optioneel) bezoek aan de wereldberoemde Sigiriya-rots, ook wel de Leeuwenrots genoemd. Op deze rots is in de 5e eeuw een paleis gebouwd en hier zijn de ruïnes nog goed van te zien. Vanaf de rots heb je een prachtig uitzicht over het Sri Lankese landschap.

Dag 9

Accommodatie: The Lake Lodge - ground floor kamer (LO)

Verken Colombo en eet curry met Rashan

In de ochtend reis je in circa 3,5 uur naar de hoofdstad Colombo. Colombo is een kleurrijke en levendige haven- en handelsstad met diverse bevolkingsgroepen: Sinhalezen, Tamils en Maleisiërs, die ieder hun stempel op de stad drukken. Aan te raden is om de optionele excursie "Colombo met Rashan" te boeken voor een uniek kijkje in de geschiedenis van de stad.

Dag 10

Vertrek Colombo

Vertrek naar de internationale luchthaven van Colombo.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.