Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Puur Sri Lanka

  • • Veel contact met de lokale bevolking
  • • Privé-hybride-auto met Engelssprekende gids
  • • Slapen in boomhutten en ecolodges
Duur 16 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.625

Een mooie reis langs de hoogtepunten van Sri Lanka met hart voor de natuur

Een mooie reis langs de hoogtepunten van Sri Lanka, rondreizen in een privé-hybride-auto met gids en daarnaast slapen in boomhutten en bijzondere ecolodges maakt deze reis echt bijzonder. Er is veel contact met de vriendelijke en gastvrije lokale bevolking en er zijn heel wat leuke excursies inbegrepen. 

Na een rustige start midden in de natuur reis je naar het culturele hart van Sri Lanka. Je bezoekt een in de jungle verscholen tempel en beklimt de beroemde leeuwenrots. Wanneer je in een boomhut overnacht, heb je kans wilde olifanten te zien die 's avonds een kijkje komen nemen. Je gaat fietsen in de oude hoofdstad Polonnaruwa en bezoekt de UNESCO grottempel van Dambulla. Via Kandy reis je naar het nog onontdekte Gal Oya Nationaal Park waar olifanten zwemmen tussen de eilandjes. Na een safari in het beroemde Yala Nationaal Park is het tijd om tot rust te komen aan het strand. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst op de luchthaven van Colombo en naar Badalgama: Ayubowan! Welkom in Sri Lanka. Na aankomst op de luchthaven word je afgehaald door je gids die je in circa 45 minuten naar Badalgama brengt. De privé-auto met gids blijft de hele reis bij je. Maak je deze reis met 2 personen dan reis je per hybride-auto. De perfecte groene keuze! De gids zal je een duurzame waterfles overhandigen die je onderweg overal kan vullen. Ook wordt al het plastic dat onderweg gebruikt wordt verzameld en na je reis bij een recyclingbedrijf in Colombo ingeleverd. Je overnacht in een kleinschalig hotel midden in de natuur. Een ideale plek om op je gemak kennis te maken met Sri Lanka en verkoeling te zoeken in het zwembad.
Dag 2 - Per tuk tuk het platteland verkennen: Samen met de gids maak je een ritje per tuk tuk langs kleurrijke dorpjes in de omgeving van Badalgama. Engels wordt hier bijna niet gesproken maar een glimlach doet wonderen. Zin in een culinair avontuur? Vraag dan de gids te stoppen bij een lokaal restaurantje om verschillende curries te proeven. Pas wel op, want curry's kunnen erg pittig zijn.
Dag 3 - Bezoek aan een verscholen junglecomplex en slapen in een boomhut: Vandaag reis je in circa 3,5 uur naar Sigiriya met onderweg een bezoek aan Ritigala. Ritigala is een grote kloosterruïne verscholen in de jungle. Tot op heden is er nog weinig bekend over de historie van het complex en het wordt dan ook vaak overgeslagen door toeristen. Geniet van de overweldigende rust en wandel door de jungle langs oude amfitheaters, tempels en gebouwen. Enig eenvoudig klimwerk is soms vereist. In Habarana overnacht je op een eenvoudige maar unieke plek. Je slaapt in een boomhut midden in de jungle, waar de kans groot is dat er 's avonds wilde olifanten langskomen. Deze accommodatie zal je zeker bijblijven. Het is niet alleen een fantastische plek om te verblijven, er gaat een gedeelte van de opbrengst naar het nabijgelegen dorp. Zo wordt er momenteel hard gewerkt om de gezinnen zonder elektriciteit te voorzien van lampen op zonne-energie.
Dag 4 - Beklim de beroemde Leeuwenrots bij Sigiriya: Na het ontbijt ga je naar Sigiriya waar je de wereldberoemde Leeuwenrots beklimt. Op deze rots is in de 5e eeuw een paleis gebouwd en hier zijn de ruïnes nog goed van te zien. Houd rekening met een stevige klim. Samen met een gids van de accommodatie maak je een avondsafari. De donkere avonduren zijn de beste tijd om de wilde olifant te spotten.
  • Jeepsafari Sri Lanka
  • Verlaten stranden

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

De hybride-auto is momenteel alleen beschikbaar bij maximaal 2 reizigers. We hopen dat er in de toekomst ook hybride-minivans beschikbaar zullen komen op Sri Lanka maar vooralsnog is dit niet mogelijk. 

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen
• hotelovernachtingen inclusief genoemde maaltijden
• transfers en vervoer per privé-hybride-auto met Engelssprekende chauffeur/gids
• genoemde excursies inclusief entreegelden
• CO2 compensatie reis

Niet inbegrepen
• internationale vluchten (kunnen bijgeboekt worden)
• visum Sri Lanka
• overige maaltijden
• optionele excursies
• verzekeringen
• overige persoonlijke uitgaven
• reserveringskosten

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.