Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 14 Dagen

Rondreis hoogtepunten Taiwan per huurauto

Terug Bekijk samenvatting

Een rondreis door de wonderschone natuur van Taiwan. Je logeert onderweg in sfeervolle B&B's, hotels en zelfs in het boeddhistische klooster Foguangshan. In Taipei en Tainan kun je je onderdompelen in de Chinese cultuur. 

Dag 1

Accommodatie: Riviera Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Taipei, de bruisende hoofdstad van Taiwan

Deze rondreis start bij aankomst in Taipei, op de internationale Taoyuan luchthaven. Je wordt opgewacht en naar je hotel in Taipei gebracht. De rest van de dag kun je gebruiken om alvast een indruk te krijgen van de hoofdstad van Taiwan. Aanrader is om ’s avonds naar de Shilin Night Market te gaan om te shoppen en kennis te maken de Taiwanese keuken.

Dag 2

Accommodatie: Sunshine B&B - standaard kamer (LO)

Via vulkanisch Yangmingshan en de rotsen van Yehliu naar Jiufen

Vanochtend wordt je auto bij je hotel afgeleverd. Nadat je je route in het navigatiesysteem hebt ingevoerd kun je vertrekken. Per auto rijd je van Taipei via het Yangmingshan National Park en de grillige rotsformaties van Yehliu aan de noordkust, dwars door de bergen naar Jiufen. Jiufen was ooit een goudmijn en alleen vanaf zee te bereiken. Nu heeft het leuke winkeltjes, restaurantjes en theehuizen in oude stijl.

Dag 3

Accommodatie: Silks Place Taroko Gorge - standaard kamer (LO)

Langs de ruige oostkust naar de marmeren Taroko Kloof

Vertrek vandaag vroeg, zodat je alle tijd hebt voor fotostops en pauzes. Langs de oostkust rijd je langs loodrechte rotswanden met prachtige vergezichten naar het zuiden, Bij de Liwu rivier sla je af. De weg slingert omhoog door de Taroko Kloof, een steil marmerravijn uitgesleten door de Liwu rivier. Onderweg kun je volop fotostops maken. Parkeer de auto voor een leuke wandeling langs het Shakadang Trail.

** vanwege een grote aardbeving afgelopen april is de Taroko Kloof momenteel gesloten. Waarschijnlijk blijft de kloof gesloten tot eind van het jaar. Als alternatief verblijf je in Hualien. 

Dag 4

Accommodatie: Full House Resort - standaard kamer (LO)

Dwars door de bergen naar het romantische Sun Moon Lake

Je trekt verder per auto in westelijke richting, rijdt de kloof helemaal uit en gaat verder over de Central Cross-Island Highway door het ruige en bergachtige binnenland naar het romantische Sun Moon Lake. Halverwege kun je even de benen strekken bij de hooggelegen fruitplantages van Chingjing Farm. In de loop van de middag kom je aan bij je charmante hotel aan de oevers van het Sun Moon Lake.

** vanwege de aardbeving van afgelopen april is de weg door het binnenland momenteel gesloten. Je kan vandaag via Taipei naar Sun Moon Lake reizen. 

Dag 5

Accommodatie: Full House Resort - standaard kamer (LO)

Maak vroeg in de ochtend een fietstochtje langs de oevers van Sun Moon Lake

Vandaag heb je alle tijd om te relaxen en zelf de omgeving te verkennen. Tip: huur een fiets en maak vroeg in de ochtend een tochtje langs de oevers van het meer. Neem ook een kijkje in de confucianistische Wenwu Tempel, en de rustig gelegen Tse-En Pagode. Maak een boottochtje of neem de kabelbaan naar het pretpark Formosan Aboriginal Culture Village.

Dag 6

Accommodatie: Ruili Teapot Homestay - standaard kamer (LO)

Verken te voet het prachtige hooggelegen Alishan National Scenic Area

Na het ontbijt rijd je per auto hoog de bergen in naar Alishan. Per auto en te voet kun je het prachtig ruige Alishan National Scenic Area verkennen. Paden voeren door diepe kloven, langs watervallen, bamboebossen maar ook theeplantages. Neem iets warms mee om aan te trekken, want zelfs in de zomer kan het hier afkoelen.

Dag 7

Accommodatie: Tainan Dynasty Hotel - standaard kamer (LO)

Tainan, sfeervolle stad van tempels, oude winkeltjes en werkplaatsen

Je verlaat vandaag de bergen en daalt af naar Tainan, de oude hoofdstad van Taiwan. Je vindt er meer dan 500 tempels van alle formaten. Het is leuk dwalen door de kleine steegjes met waarzeggers, geurige traditionele apotheken en lampionnenwerkplaatsen.

Dag 8

Accommodatie: Tainan Dynasty Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek het Ten Drums Art Culture Village en VOC Fort Zeelandia in An Ping

Deze dag kun je zelf Tainan verkennen.  Aanrader is een bezoek aan het Ten Drums Art Culture Village, thuisbasis van de percussiegroep “10 drums” en gevestigd in een oude suikerrietfabriek. Je kunt er een voorstelling bijwonen, of zelf een drum-workshop volgen. Een bezoek aan het VOC Fort Zeelandia in An Ping mag ook niet ontbreken.

Dag 9

Accommodatie: Foguangshan Mazuwen - standaard kamer (LO)

Maak kennis met de monniken in het Foguangshan klooster

Je verlaat Tainan naar het boeddhistische klooster Foguangshan. Hier zul je kennis maken met de monniken en nonnen. Je krijgt van hen een rondleiding door het tempelcomplex. Je overnacht in het gastenverblijf op het tempelterrein. Alle maaltijden die hier geserveerd worden zijn vegetarisch.

Dag 10

Accommodatie: Sandimen Dja Lji An Homestay - standaard kamer (LO)

Via Wutai naar de inheemse stammen van Sandimen

Zet de wekker vroeg zodat je de ochtendceremonie in de tempel kunt bijwonen. Na het afscheid van Foguangshan rijd je naar het diep in de bergen gelegen Wutai. Hier maak je kennis met de inheemse Rukai en Paiwan stammen. Sommige Rukai lijken Europese trekken te hebben, die worden toegeschreven aan VOC-genen. In Sandimen is een cultureel park waar oude ambachten getoond worden. Je overnacht in een B&B gerund door een inheemse familie.

Dag 11

Accommodatie: Fujang Spa Villa - standaard kamer (LO)

Door de bergen naar Chenggong aan de Pacific

Vanuit Sandimen rijd je eerst verder zuidelijk, alvorens het eiland over te steken naar de oostkust. Je kunt er ook voor kiezen om helemaal naar de vuurtoren van Oluanpi, op de uiterste zuidpunt van Taiwan te rijden. Een lange maar prachtige rit met mooie vergezichten over de Pacific. Eindbestemming is een sfeervol hotel in Chenggong, pal aan zee. Wie tijd heeft het Nationaal Prehistorisch Museum in het nabijgelegen Taitung bezoeken.

Dag 12

Accommodatie: Wisdom Garden homestay - standaard kamer (LO)

Langs de ruige oostkust naar Yuli en het Walami Trail

Een spectaculaire rit langs de ruige oostkust voert naar het kleine plaatsje Yuli. Onderweg kun je diverse stops maken bij de bijzondere rotsformaties van Siaoyeliou, de Grotten van de Acht Onsterfelijken of in Sanxiantai. Hier kun je over een voetbrug naar enkele kleine eilandjes wandelen. Vlakbij Yuli ligt het Walami Trail, waar je over hangbruggen door de subtropische jungle kunt wandelen.

Dag 13

Accommodatie: Riviera Hotel - standaard kamer (LO)

Per comfortabele trein van Hualien terug naar Taipei

Deze ochtend kun je nog de omgeving verkennen. Dan rijd je de auto naar het treinstation van Hualien, waar je de auto inlevert. Aan het eind van de middag stap je op de comfortabele trein naar Taipei. In Taipei word je bij het treinstation opgewacht en naar je hotel gebracht.

Dag 14

Vertrek uit Taipei

Je vakantie in Taiwan zit erop. Na het ontbijt dien je uit te checken. Een auto met chauffeur brengt je naar de internationale luchthaven voor vertrek.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.