Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 6 Dagen

Verken Zuid-Taiwan per huurauto

Terug Bekijk samenvatting

Je bezoekt het zuidelijke Tainan en per huurauto ga je het binnenland verkennen. Ga vanuit het Hakka-dorp Meinong fietsen tussen de rijstvelden. Hoog in de bergen bezoek je dorpen van de Rukai en Paiwan. Je slaapt in leuke B&B's, hotels en een boeddhistisch klooster.

Dag 1

Accommodatie: Tainan Dynasty Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Tainan, stad van tempels, oude winkeltjes en werkplaatsen

Je tour start bij aankomst in Tainan, de oude hoofdstad van Taiwan. Je vindt er meer dan 500 tempels van alle formaten. Het is leuk dwalen door de kleine steegjes met waarzeggers, geurige traditionele apotheken en lampionnenwerkplaatsen. Maak ook een wandeling over de Tainan Garden Avondmarkt.

Dag 2

Accommodatie: Tainan Dynasty Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek per huurauto VOC Fort Zeelandia en het Ten Drums Art Culture Village

Vandaag haal je je huurauto met Engelstalige navigatie op. Aanrader is een bezoek aan het Ten Drums Art Culture Village, thuisbasis van de percussiegroep “10 drums” en gevestigd in een oude suikerrietfabriek. Je kunt er een voorstelling bijwonen, of zelf een drum-workshop volgen. Een bezoek aan het VOC Fort Zeelandia in An Ping mag ook niet ontbreken. Daarnaast staat An Ping ook bekend om zijn heerlijke hapjes.

Dag 3

Accommodatie: Meinong B&B - standaard kamer (LO)

Fietsen door de rijstvelden van Meinong naar Cishan

Niet ver van Tainan ligt het traditionele Hakka-dorp Meinong met leuke oude straatjes. Er worden parasols gemaakt van oliepapier en kleding van de traditionele kleurige Hakka stoffen. Huur een fiets voor een tochtje door de rijstvelden naar het naburige dorp Cishan. In de oude straatjes van Cishan is het net alsof je in een scene van een oude film beland bent.

Dag 4

Accommodatie: Sandimen Dja Lji An homestay - standaard kamer (LO)

Via het Maolin NP en Wutai naar de inheemse stammen van Sandimen

Via het Maolin National Park, bekend vanwege de vlinders, rijd je naar het diep in de bergen gelegen Wutai. Hier maak je kennis met de inheemse Rukai en Paiwan stammen. Sommige Rukai lijken Europese trekken te hebben, die worden toegeschreven aan VOC-genen. In Sandimen is een cultureel park waar oude ambachten getoond worden. 

Dag 5

Accommodatie: Foguangshan Mazuwen - standaard kamer (LO)

Maak kennis met de monniken in het Foguangshan klooster

Je verlaat de bergen en daalt af naar het boeddhistische klooster Foguangshan. Hier zul je kennis maken met de monniken en nonnen. Je krijgt van hen een rondleiding door het tempelcomplex. Je overnacht in het gastenverblijf op het tempelterrein. Alle maaltijden die geserveerd worden zijn vegetarisch.

Dag 6

Tempelceremonie en via de vissershaven van Donggang naar Kaohsiung

Zet de wekker vroeg zodat je de ochtendceremonie in de tempel kunt bijwonen. Na het afscheid van Foguangshan rijd je naar Donggang met zijn levendige vissershaven, waar vooral blauwe tonijn verhandeld wordt. Er is geen betere plek om verse sashimi te proeven! In de middag rijd je naar Kaohsiung. Daar lever je de huurauto weer in, en hiermee eindigt deze reis.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.