Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 16 Dagen

Zuid-Korea en Taiwan

Terug Bekijk samenvatting

De hoogtepunten van Zuid-Korea en daarna naar het verrassende Taiwan. Wat een unieke combinatiereis! In Zuid-Korea reis je vanuit Seoul met het openbaar vervoer naar Gyeongju en verder naar Busan. Taiwan verken je met je eigen huurauto. 

Dag 1

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in de moderne metropool Seoul

Deze rondreis start bij aankomst in Seoul op Incheon International Airport. Je wordt opgewacht door een airport assistant en gaat per Airport Limousine Bus naar je hotel. Het buskaartje moet ter plaatse nog betaald worden en kost circa €12,- per persoon. De rest van de dag kun je zelf invullen. Aanrader is een wandeling door de gezellige wijk Insadong met zijn vele kunstgalerijen, antiekwinkels en kleine restaurantjes. De eerste avond is wellicht ook je kennismaking met de bijzondere, vaak heet gekruide Koreaanse keuken.

Dag 2

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Seoul het Changdeok Paleis en de Seoul Tower

Vandaag kun je zelf per metro en bus de metropool verkennen. Vanaf de N Seoul Tower heb je een prachtig uitzicht over de stad. Bezoek ook het Changdeokgung paleis. Achter het paleis ligt de biwon, de 'geheime tuin', een sfeervolle groene oase. Ga winkelen in de boetieks van Myeongdong, of in Namdaemun op de grote dag- en avondmarkt, waar je goedkope kleding of traditionele medicijnen en ginseng kunt kopen.

Dag 3

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standaard kamer (LO)

Maak vanuit Seoul een optionele excursie naar de grens met Noord-Korea

Ook deze dag in Seoul kun je naar eigen inzicht invullen. Het is mogelijk om (optioneel) een dagexcursie per bus te maken naar de DMZ, het gebied tussen Noord- en Zuid-Korea. Je bezoekt onder andere de derde tunnel, het Dora Observatory en het treinstation Dorasan dat ooit gebouwd is om de twee Korea's te verbinden.

Dag 4

Accommodatie: Commodore Hotel - standaard kamer (LO)

Per supersnelle KTX trein naar eeuwenoud Gyeongju

Vanochtend stap je op de snelle KTX trein naar Gyeongju, ooit de hoofdstad van de Shilla-dynastie die in de 8e eeuw zijn hoogtepunt kende. Met zijn 52 erkende historische bezienswaardigheden wordt Gyeongju ook wel het 'museum zonder muren' genoemd. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht invullen. Tip: bezoek zelf het Gyeongju Museum en het Tumuli Park met tomben uit de Shilla dynastie.

Dag 5

Accommodatie: Commodore Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Gyeongju de prachtige tempels Bulguksa en Seokguram

Vandaag kun je zelf per taxi of huurfiets de omgeving van Gyeongju verder verkennen, of een bustour boeken bij het toeristenbureau. Hoogtepunten zijn de buiten Gyeongju gelegen Golgulsa tempel, de oude Bulguk tempel en de prachtig in de bossen gelegen Seokguram grot. Tip: ga wandelen naar de tempels en hermitages in de heuvels van Namsan.

Dag 6

Accommodatie: Aventree Hotel Busan - standaard kamer (LO)

Treinrit naar de bruisende havenstad Busan

Per KTX trein ben je zo in Busan. Je kunt er heerlijk winkelen en vanaf de Busan Tower heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over de stad en de kust. Visliefhebbers mogen de levendige Jagalchi vismarkt en aangrenzend restaurant niet overslaan!

Dag 7

Accommodatie: Aventree Hotel Busan - standaard kamer (LO)

Neem de bus over de Gwangan brug naar de zeetempel Haedong Yonggungsa

Vandaag kun je Busan verder verkennen. Tip: Neem zelf een van de hop-on hop-off tourbussen vanaf het Busan Station of Haeundae Beach. Er is keuze uit verschillende routes langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het Busan Museum, Gwangalli Beach, het enorme Shinsegae warenhuis, de Gwangan brug, de VN begraafplaats en de prachtig aan zee gelegen Haedong Yonggung Tempel.

Dag 8

Accommodatie: Riviera Hotel - standaard kamer (LO)

Vlucht van Busan naar Taipei

Na het ontbijt dien je uit te checken. Op eigen gelegenheid ga je naar de luchthaven. Vanuit Busan vlieg je naar Taipei in Taiwan. Deze vlucht is niet bij de reissom inbegrepen maar we doen je graag een voorstel voor de vluchten.

Je wordt in Taipei opgewacht en naar je hotel gebracht. De rest van de dag kun je gebruiken om alvast een indruk te krijgen van de hoofdstad van Taiwan. Aanrader is om ’s avonds naar de Shilin Night Market te gaan om te shoppen en kennis te maken de Taiwanese keuken.

Dag 9

Accommodatie: Riviera Hotel - standaard kamer (LO)

Proef de sfeer in de Lung Shan Tempel en neem de lift omhoog in Taipei 101 Building

In Taipei is veel te doen. Neem de kabelbaan naar de dierentuin of ga naar het enorme Taipei 101 Building voor een schitterend uitzicht over de stad. Ook kun je het National Palace Museum bezoeken of gaan shoppen in een van de enorme warenhuizen. Neem 's avonds een kijkje in de levendige Lung Shan Tempel en slenter over de Hwahsi Night Market.

Dag 10

Accommodatie: Riviera Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek het Chiang Kai-Shek Memorial Hall en het National Palace Museum

In de ochtend kun je een bezoek brengen aan de Chiang Kai-Shek Memorial Hall. Het is een recent complex, maar in traditionele stijl en de enorme boog en hallen zijn bedoeld om te imponeren. Elk uur vind er een wisseling van de wacht plaats. Wat je zeker niet moet overslaan is een bezoek aan het beroemde Nationaal Paleis Museum. Dit museum bevat de grootste collectie Chinese kunst ter wereld. 

Dag 11

Accommodatie: Full House Resort - standaard kamer (LO)

Geniet van het natuurschoon aan het Sun Moon Lake

Vanochtend wordt je auto bij je hotel afgeleverd. Nadat je je route in het navigatiesysteem hebt ingevoerd kun je vertrekken. Het is ongeveer 3 uur rijden naar het Sun Moon Lake. Dit schilderachtige bergmeer ligt in centraal Taiwan en wordt omringd door jadegroene bergen. Een romantische plek zeer geliefd bij de Taiwanezen zelf. 

Tip: huur een fiets en maak een tochtje langs de oevers van het meer. Neem ook een kijkje in de confucianistische Wenwu Tempel, en de rustig gelegen Tse-En Pagode. Maak een boottochtje of neem de kabelbaan naar het pretpark Formosan Aboriginal Culture Village.

NB: de komende 5 dagen is ook als 5-daagse tour met internationaal gezelschap te boeken. Deze tour wordt begeleid door een Engels sprekende gids en je slaapt in uitstekende hotels. Deze betaalbare 5-daagse tour start altijd en uitsluitend op maandag vanuit Taipei. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Dag 12

Accommodatie: Kaohsiung Howard Plaza Hotel - standaard kamer (LO)

Via Tainan naar de monniken in het Foguangshan klooster en bezoek Kaohsiung

Vandaag rij je verder naar Tainan. Het was de oorspronkelijke Nederlandse nederzetting die bekend stond als Fort Zeelandia tijdens de koloniale periode en herbergt nu attracties zoals het Anping Fort en het Anping Tree House. Aansluitend kun je het Foguangshan Klooster bezoeken, het belangrijkste boeddhistische klooster van zuidelijk Taiwan. Vanaf het Foguangshan klooster rij je verder naar de grote havenstad Kaohsiung. ’s Avonds kun je er gezellig shoppen op de Liuhe Night Market en flaneren langs de romantische Love River.

Dag 13

Accommodatie: Chihpen Hoya Resort - standaard kamer (LO)

Bezoek het tropische Kenting National Park en Taitung aan de zuidoostkust

Breng deze ochtend een bezoek aan het tropische Kenting National Park. Dit prachtige park heeft een enorme variëteit aan tropisch natuurschoon, van koraalriffen tot uitgestrekte bossen, kalksteen grotten en botanische tuinen. Met de huurauto reis je verder naar Taitung aan de zuidoostkust. Hier of in het nabijgelegen Chihphen kun je in je hotel genieten van een verfrissende Spa & Hot Spring Bath.

Dag 14

Accommodatie: Hualien Fullon Hotel - standaard kamer (LO)

Langs de ruige oostkust naar de Taroko Kloof

Na het ontbijt is het tijd voor een spectaculaire rit langs de ruige oostkust naar het stadje Hualien. Onderweg kun je diverse stops maken aan de kust zoals bij de bijzondere rotsformaties van Siaoyeliou, Sansientai, Stone Steps en de Grotten van de Acht Onsterfelijken. 

Dag 15

Accommodatie: Riviera Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan de Taroko kloof en terug naar Taipei

Bezoek vandaag de beroemde Taroko Kloof, een steil ravijn uitgesleten door de Liwu rivier in een bergmassief van puur marmer. De weg slingert zich omhoog en je kunt leuke stops maken bij de Eternal Spring Shrine, de Swallow Grotto, de Tunnel of Nine Turns, en de Marble Bridge. Via de oostkust rij je terug naar Taipei waar je eind van de middag de auto inlevert bij het hotel. 

** vanwege een grote aardbeving afgelopen april is de Taroko Kloof momenteel gesloten. Waarschijnlijk blijft de kloof gesloten tot eind van het jaar. Als alternatief kun je vandaag het dorpje Jiufen bezoeken en het Yehliu Geopark.

Dag 16

Vertrek uit Taipei

Je vakantie in Taiwan zit erop. Na het ontbijt dien je uit te checken. Een auto met chauffeur brengt je naar de internationale luchthaven voor vertrek.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.