Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 9 Dagen

Groepsreis langs het mooiste van Taiwan

Terug Bekijk samenvatting

In korte tijd zie je alle highlights van het veelzijdige eiland Taiwan. Bruisende steden, grillige natuur, mystiek kloosterleven en hotsprings, het is allemaal in deze complete rondreis opgenomen. Je reist per luxe-touringcar of minivan met een internationaal gezelschap. Een Engelssprekende gids geeft onderweg tekst en uitleg.

Dag 1

Accommodatie: Sonnien Hotel - standaard kamer (LO) OF Riviera Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Taipei, de bruisende hoofdstad van Taiwan

Deze rondreis Taiwan start bij aankomst in Taipei, op de internationale Taoyuan Luchthaven. Je wordt opgewacht en naar je hotel in Taipei gebracht. De rest van de dag kun je gebruiken om alvast een indruk te krijgen van de hoofdstad van Taiwan. Aanrader is om ’s avonds naar de Shilin Night Market te gaan om te shoppen en kennis te maken de Taiwanese keuken.

Dag 2

Accommodatie: Sonnien Hotel - standaard kamer (LO) OF Riviera Hotel - standaard kamer (LO)

Stadstour Taipei en bezoek aan de theevelden van Pinglin

Om 08.30 uur word je opgehaald voor een excursie met internationaal gezelschap en Engels sprekende gids. Je bezoekt oa het National Palace Museum. Dit is Taipei’s belangrijkste bezienswaardigheid en bevat de grootste collectie Chinese kunst ter wereld. Tevens rij je langs het Presidentieel Paleis en het Grand Hotel. De CKS Memorial Hall is een indrukwekkend monument gelegen in het hart van Taipei. Het werd gebouwd ter nagedachtenis van Chiang Kai-shek, de voormalige president van de Republiek China. Elk uur is er een wisseling van de wacht. De Martyr's Shrine is een belangrijk symbool van de geschiedenis van Taiwan en het is een plek waar mensen samenkomen om hun respect en dankbaarheid te tonen voor de mensen die hun leven gaven voor de vrijheid en onafhankelijkheid van Taiwan.

Om 13.30 uur vertrek je voor een excursie buiten de stad. Pinglin staat bekend om de teelt van Wenshan Baozhong-thee. Je leert hier van alles over de Taiwanese theecultuur en je kan de verschillende soorten thee proeven. Het Thousand Island Lake en de eindeloze rijen theeplanten zorgen voor mooie uitzichten. 

Dag 3

Accommodatie: Fleur de Chine Hotel - standaard kamer (LO) OF Le Méridien Taichung - standaard kamer (LO)

Geniet van het natuurschoon aan het Sun Moon Lake

Na het ontbijt vertrek je per bus naar het Sun Moon Lake. Dit schilderachtige bergmeer ligt in centraal Taiwan en wordt omringd door jadegroene bergen. Een romantische plek zeer geliefd bij de Taiwanezen zelf. Je bezoekt er de grote confucianistische Wenwu Tempel, en neemt een kijkje in de boeddhistische Xuan Zang Tempel. 

LET OP: deze 5-daagse tour met internationaal gezelschap start altijd en uitsluitend op maandag. De dagen in Taipei kunnen naar wens worden aangepast.

Dag 4

Accommodatie: Grand Hi-Lai Hotel - standaard kamer (LO)

Via Tainan naar de monniken in het Foguangshan klooster en bezoek Kaohsiung

Per bus reis je verder naar Tainan. Het was de oorspronkelijke Nederlandse nederzetting die bekend stond als Fort Zeelandia tijdens de koloniale periode en herbergt nu attracties zoals het Anping Fort en Anping Old Street. Aansluitend ga je naar het Foguangshan Klooster, het belangrijkste boeddhistische klooster van zuidelijk Taiwan. Je krijgt er een rondleiding en kunt er kennismaken met de monniken en nonnen. Wie wil kan een vegetarische lunch gebruiken (niet inbegrepen). Vanaf het Foguangshan klooster rijd je per bus verder naar de grote havenstad Kaohsiung. ’s Avonds kun je er gezellig shoppen op de Liuhe Night Market en flaneren langs de romantische Love River.

Dag 5

Accommodatie: Taitung Royal Zhiben Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek het tropische Kenting National Park en Taitung aan de zuidoostkust

In de ochtend breng je een bezoek aan het tropische Kenting National Park. Dit prachtige park heeft een enorme variëteit aan tropisch natuurschoon, van koraalriffen tot uitgestrekte bossen, kalksteen grotten en botanische tuinen.  Je reist per bus verder naar de stad Taitung aan de zuidoostkust. 

Dag 6

Accommodatie: Wellspring by Silks Hotel - standaard kamer (LO)

Langs de prachtige oostkust naar Yilan

Na het ontbijt is het tijd voor een spectaculaire rit langs de ruige oostkust naar Yilan. Onderweg maak je diverse stops aan de kust bij de bijzondere rotsformaties van Xiaoyeliu en Sanxiantai. Je slaapt in Yilan wat bekend staat om haar vele theeplantages.

Dag 7

Accommodatie: Sonnien Hotel - standaard kamer (LO) OF Riviera Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan de Kavalan Whiskey Distillery en met de bus terug naar Taipei

Voordat je terug reist naar Taipei bezoek je de Kavalan Whiskey Distillery en het National Center for Traditional Arts. De Kavalan Whiskey Distillery is een van de meest bekende en bekroonde whiskey distilleerderijen in Azië. De distilleerderij maakt gebruik van puur bronwater uit de Central Mountain Range, wat bijdraagt aan de unieke smaak van hun whisky. Vanwege het warme en vochtige klimaat in Taiwan rijpt de whisky sneller dan in koelere klimaten, wat resulteert in een rijke en complexe smaak in een kortere tijd. Kavalan experimenteert met verschillende soorten vaten, zoals sherry, bourbon, wijn, en meer, om diverse smaakprofielen te creëren.

Het National Center for Traditional Arts (NCTA) is een centrum dat gewijd is aan het behoud en de promotie van traditionele Taiwanese kunst en cultuur. 

Dag 8

Accommodatie: Sonnien Hotel - standaard kamer (LO) OF Riviera Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan de rotsformaties van Yehliu, het gezellige dorpje Jiufen en de Shifen waterval

Na het ontbijt word je opgehaald voor een dagexcursie per bus naar het noordelijk kustgebied van Taiwan.

Tijdens deze tour bezoek je Jiufen. Jiufen was ooit een goudmijn en alleen vanaf zee te bereiken. Nu heeft het leuke winkeltjes, restaurantjes en theehuizen in oude stijl. Bij Yehliu neem je een kijkje bij de bijzondere rotsformaties. De Shifen waterval wordt de kleine Niagara waterval van Taiwan genoemd.  

Dag 9

Vertrek uit Taipei

Je vakantie in Taiwan zit erop. Na het ontbijt dien je uit te checken. Een auto met chauffeur brengt je naar de internationale luchthaven voor vertrek.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.