Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 9 Dagen

De mooiste kloosters van Tibet

Terug Bekijk samenvatting

Lhasa is natuurlijk al een plek die veel indruk maakt, maar je ziet in deze tour ook bijzondere kloostercomplexen waar lang niet iedereen komt.

Dag 1

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Lhasa, een eerste kennismaking met het overweldigende landschap

Deze Tibet reis begint bij aankomst op de Gonggar luchthaven van Lhasa. Het is van het vliegveld een mooie rit van bijna 100 km naar de stad, een eerste kennismaking met het overweldigende landschap van Tibet. Doe het de rest van de dag rustig aan en drink veel water, zodat je lichaam aan de hoogte (3750 m) kan wennen. De rest van de dag kun je vrij besteden.

Dag 2

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Lhasa, rondwandelen over de kleurrijke bazaar

Vandaag heb je een vrije dag in Lhasa. Als je het hotel verlaat is je gids wel altijd paraat om je te vergezellen, dit is verplicht in Tibet. Je kunt zelf, in overleg met je gids, bepalen wat je wilt doen. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling over de bazaar, en ga overheerlijke bobies (Tibetaanse wraps) eten bij restaurant Tashi 1.

Dag 3

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan de prachtige lama-kloosters Drepung en Sera

In de ochtend bezoek je buiten Lhasa het 15e eeuwse Drepung klooster, dat in zijn hoogtijdagen aan 10.000 monniken onderdak bood. Het was een van de rijkste kloosters ter wereld en dé universiteit van Tibet. Na de lunch rijd je verder naar het Sera klooster, de trotse bezitter van enkele zeer kostbare gedrukte sutra’s in het Tibetaans. Als je geluk hebt (niet op zondagen) kun je zien hoe de monniken onderling debatteren over de sutra’s. In de namiddag bezoek je in Lhasa het Norbulingka paleis.

Dag 4

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Ronddwalen door het machtige Potala Paleis en de Jokhang tempel

Het stadsbeeld van Lhasa wordt gedomineerd door het ruim 100 meter hoge Potala Paleis, Ronddwalend in het Potala zie je woonvertrekken, bibliotheken, tuinen en binnenplaatsen, een drukkerij, scholen, en zelfs een gevangenis. Na afloop ga je naar de Jokhang Tempel. Het is er de hele dag een komen en gaan van prachtig geklede en devote pelgrims. De tempel ademt een mystieke sfeer en samen met de pelgrims moet je binnen zeker een kijkje nemen. Vraag je gids of je het dak op kunt voor een mooi uitzicht over Lhasa.

Dag 5

Accommodatie: Shambala Source Hotel - eenvoudige kamer (LO)

Via het machtige Ganden klooster naar Tidrum

Via het hooggelegen Ganden klooster reis je naar Tidrum. De tocht naar Ganden is prachtig, maar de weg is slecht. Dagelijks gaan vele pelgrims naar Ganden om hun karma te zuiveren. Het klooster behoort tot de Gelug-pa orde (de 'Geelkappen'), en er leven honderden monniken. Je ziet er de rijkversierde tombe van Tsongkhapa en de grote Tsokchen hal waar de monniken bijeenkomen. Wie de kora, de pelgrimsroute rondom het complex, loopt geniet van prachtige vergezichten over besneeuwde bergen en de Kyi-chu Vallei. Na afloop bezoek je het Drigung klooster, beroemd om zijn "sky burials".

Dag 6

Accommodatie: Shambala Source Hotel - eenvoudige kamer (LO)

Genieten van de warmwaterbronnen en het nonnenklooster Tidrum

Tidrum ligt prachtig in een afgelegen vallei. Vanuit je eenvoudige accommodatie bezoek je vandaag het bijzondere nonnenklooster van Tidrum. Het klooster is klein en charmant, maar er wonen toch nog zo'n honderd nonnen. Wie wil kan er genieten van de plaatselijke, naar verluidt geneeskrachtige, warmwaterbronnen, of erop uit voor een stevige wandeling in de omliggende heuvels.

Dag 7

Accommodatie: Shanhu Guesthouse - zeer eenvoudige kamer (LG)

Bezoek aan het azuurblauwe meer van Namtso

Vandaag rijd je naar Namtso, op 4718 meter het hoogste zoutwatermeer ter wereld. Het is prachtig helderblauw en wordt omringd door besneeuwde bergen van meer dan 7000 meter hoog. Vanaf eind april is de vorst weg en dan komen de drokpa nomaden met hun kuddes yaks en schapen. Op een schiereiland in de zuidoosthoek van het Namtso ligt het kleine Tashi Dor klooster. Het behoort tot de Tibetaans Nyingma orde. Bij Namtso overnacht je in een zeer eenvoudig guesthouse, zonder faciliteiten en zonder ontbijt.

Dag 8

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Via het Karmapa klooster van Tsurpu terug naar Lhasa

In de loop van de ochtend verlaat je Namtso voor de terugtocht naar Lhasa. Onderweg neem je een kijkje in het Karmapa (de 'Zwartkappen' orde) klooster van Tsurpu. Het klooster is oorspronkelijk gesticht in de 12e eeuw, tijdens de Culturele Revolutie verwoest, maar opnieuw opgebouwd. Het ligt in een prachtige vallei omringd door een ruig berglandschap. Na terugkeer in Lhasa kun je de rest van de dag naar eigen inzicht invullen.

Dag 9

Vertrek uit Lhasa

Na het ontbijt word je naar de luchthaven of het treinstation gebracht voor vertrek. Hiermee eindigt deze tour door Tibet. 

Vanuit Lhasa kun je vliegen naar Chengdu, maar ook naar andere steden in China zoals Xi'an, Beijing, Chongqing, Zhongdian en Guangzhou. Ook is het mogelijk om van Lhasa de speciale trein te nemen naar Xining, Lanzhou, Xi'an en Beijing, of de trein via Lanzhou naar Chengdu. Wij adviseren je graag.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.