Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 13 Dagen

Overland van Lhasa in Tibet naar Kathmandu in Nepal

Terug Bekijk samenvatting

De imponerende Himalaya in combinatie met de lama-boeddhistische cultuur maken Tibet tot een unieke reisbestemming. Je bezoekt de belangrijkste steden in Tibet, en reist met een 4WD dwars door de Himalaya naar Nepal. Je komt over hoge bergpassen, met adembenemende uitzichten, langs diepblauwe meren en de mooiste kloosters van Tibet.

Dag 1

Accommodatie: Yak Hotel - deluxe kamer (LO)

Aankomst in Lhasa, hoofdstad van Tibet

Deze Tibet reis begint bij aankomst op de Gonggar luchthaven van Lhasa. Het is van het vliegveld een mooie rit van bijna 100 km naar de stad, een eerste kennismaking met het overweldigende landschap van Tibet. Doe het de rest van de dag rustig aan en drink veel water, zodat je lichaam aan de hoogte (3750 m) kan wennen. De rest van de dag kun je vrij besteden.

Dag 2

Accommodatie: Yak Hotel - deluxe kamer (LO)

Lhasa, stad van pelgrims en bazaars

Vandaag kun je zelf in een rustig tempo Lhasa te verkennen. Maak kennis met de Tibetaanse sfeer rondom de Jokhang Tempel. Iedere dag, vanaf vijf uur 's middags, lopen gelovigen met hun gebedsmolens rond de tempel en prevelen Om Mani Padme Hum. Lokale markten zijn altijd leuk om het dagelijkse leven te beleven.

Dag 3

Accommodatie: Yak Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek aan de prachtige lama-kloosters Drepung en Sera

Als je naar Tibet afreist word je ondergedompeld in het Tibetaanse boeddhisme. Er staan vandaag twee prachtige kloosters op het programma, het Drepung Klooster en het Sera Klooster. In de laatste genoemde zijn 's-middags vanaf drie uur debatterende monniken te zien. Ook neem je een kijkje bij Norbulingka, dat diende als zomerpaleis voor de Dalai Lama.

Dag 4

Accommodatie: Yak Hotel - deluxe kamer (LO)

Ronddwalen door het machtige Potala Paleis en de Jokhang tempel

De grootste bezienswaardigheid van Tibet is natuurlijk het Potala Paleis. Een bezoek aan dit paleis mag je zeker niet missen. Het was voorheen de residentie van de Dalai Lama. Er is een tijd voor je gereserveerd, waarop je volgens een bepaalde route door het paleis mag lopen. De bedrijvige Jokhang Tempel is hét grote heiligdom in Lhasa, waarin een prachtig beeld van Sakyamuni Boeddha te bewonderen is.

Dag 5 (254 km)

Accommodatie: Yeti Hotel - standaard kamer (LO)

Over de bergpas Kamba La en langs het Yamdrok-meer naar Gyangtze

Het is een lange en mooie rit over de passen Kamba La en Karo La met uitzicht op het heilige, turkooizen Yamdrok-meer naar Gyangtze. Tegen zonsondergang kom je aan in je hotel in Gyangtze, ooit een belangrijke karavaanstad, maar nu een kleine provincieplaats. Als de tijd het toelaat kun je een kijkje nemen bij het fort dat boven het stadje uittorent. Het is in 1904 door de Engelsen verwoest, maar recentelijk deels gerestaureerd.

Dag 6 (100 km)

Accommodatie: Tashi Choetar Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan het mysterieuze Palkhor Klooster en naar Xigaze

Vanochtend bezoek je eerst het mysterieuze Palkhor Klooster met zijn opvallende Pango Chorten, een 15e eeuwse pagode in Nepalese Newar-stijl. Probeer ook verschillende verdiepingen van de pagode te bezoeken, om de bijzondere kapellen met muurschilderingen te bewonderen. Het hoofdgebouw van het complex, de Tsulaklakhang, heeft op de begane grond een grote hal met deels angstaanjagende muurschilderingen en in het binnenste heiligdom een prachtig bronzen Sakyamuni Boeddha-beeld. Na afloop voert een korte rit naar Xigaze.

Dag 7 (180 km)

Accommodatie: Sakya Manasarovar Hotel - standaard kamer (LO)

Van Xigaze naar het afgelegen klooster van Sakya

Vanochtend bezoek je het paleis van de Panchen Lama, het Dashilumpo Klooster. Momenteel wonen er zo’n 500 monniken. Per auto verlaat je Xigaze en rijd je naar Sakya. Je brengt er 's middags een bezoek aan het imposante Sakya klooster. Het klooster dateert oorspronkelijk uit de 13e eeuw en is gebouwd als een fort. Het herbergt een enorme verzameling muurschilderingen, Thangka's en boeddhistische geschriften.

Dag 8 (275 km)

Accommodatie: Rongbuk Guesthouse - standaard kamer (LO)

Een ruige rit dwars door de bergen naar Rongbuk

Op de route van Sakya naar Rongbuk krijg je vandaag voor het eerst een prachtig uitzicht op de Mount Everest. Mits het helder weer is natuurlijk! Onderweg maak je een korte stop op een 5300 m hoge pas. In Rongbuk aangekomen kun je zelf een kijkje nemen in het Rongbuk Klooster en heb je, bij helder weer, een fenomenaal uitzicht op het besneeuwde Everest massief.

Dag 9 (160 km)

Accommodatie: Kangar Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan het Everest Basecamp en door naar Tingri

Het is mogelijk om vanuit Rongbuk rijdend naar het Mount Everest Basecamp te gaan of deels rijdend en deels lopend. Maar houd er rekening mee dat je op grote hoogte loopt, en over 8 km. 180 meter moet stijgen. Dit kost enorm veel energie en tijd. Eenmaal weer terug in Rongbuk, rijd je van hieruit over de Tibetaanse hoogvlakte naar Tingri, aan de 'Friendship Highway'.

Dag 10 (300 km)

Accommodatie: Eenvoudig lokaal guesthouse - standaard kamer (LO)

Door de bergen naar Kyirong, de Valley of Happiness

Je hebt een lange rit voor de boeg maar kunt onderweg genieten van de prachtige uitzichten op de Himalaya, met massieven als de ruim 8000 meter hoge Shishapangma, en de Langtang en Ganesh Himal. Op het einde van de dag bereik je de ' Valley of Hapiness', zoals Kyirong wordt genoemd.

Dag 11 (115 km)

Accommodatie: The Famous Farm - standaard kamer (VP)

De grens over naar Nuwakot in Nepal

Je gaat afscheid nemen van het prachtige Tibet, maar stapt ook weer een volgende mooie bestemming binnen: Nepal. Je mag op de grens tussen Tibet en Nepal het horloge 2 uur en 15 minuten terugzetten. Aan de Nepalese kant van de grens staan je nieuw vervoer en een nieuwe gids op te wachten, die je naar Nuwakot brengen.

Dag 12 (75 km)

Accommodatie: Kathmandu Guesthouse - Deluxe AC kamer (LO)

Van Nuwakot naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu

Vanochtend kun je wandelend de omgeving van Nuwakot verkennen en na de lunch rijd je naar Kathmandu. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal, en samen met Patan en Bhaktapur een van de koningssteden in de Kathmandu-vallei.

Dag 13

Vertrek uit Kathmandu

Nadat je bent uitgecheckt eindigt deze tour.

Het is mogelijk je reis te verlengen in Nepal, met bezoeken aan bijvoorbeeld Chitwan en Pokhara. Wij adviseren je graag.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.