Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 14 Dagen

China en Tibet in vogelvlucht

Terug Bekijk samenvatting

Van Beijing reis je per 'Hemeltrein' door een overweldigend mooi landschap naar Lhasa, waar het Potala-paleis hoog boven de stad uittorent. Bij aankomst in Lhasa sluit je je aan bij een internationaal gezelschap voor een rondreis door Tibet, naar de kloosters van Samye, Gyangtze en Xigaze.

Dag 1

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Beijing, China's monumentale hoofdstad

Bij aankomst in Beijing word je welkom geheten door je gids. Tijdens de autorit naar het centrum word je meteen ondergedompeld in deze bruisende stad. Hoge appartementsgebouwen en fly-overs flitsen aan je voorbij. Na aankomst in je hotel kun je zelf Beijing gaan verkennen. Mooi startpunt is het enorme Plein van de Hemelse Vrede, met aangrenzend de Verboden Stad.

Dag 2

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Beijing: stad van de Hemelse Tempel, de Tibetaanse Lama Tempel en de Confucius Tempel

Deze dag is ter vrije besteding en je zou er een tempeldag van kunnen maken. In het zuiden van de stad ligt de Tempel van de Hemel en hier kun je 's-ochtends, in alle vroegte, in de tuin tai chi en stijldansen zien. In het noordoosten van de stad liggen de Lama Tempel en Confucius Tempel, vlak bij elkaar. In Gallery 798 wordt moderne Chinese kunst gemaakt, tentoongesteld en kun je kunst kopen.

Dag 3

Accommodatie: Trein Z21 - hard sleeper

Vertrek per Hemeltrein over grote hoogte naar Lhasa

In de ochtend check je uit en tot aan vertrek kun je Beijing verder verkennen. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar het Zomerpaleis. Vroeger ging de keizer vanuit de Verboden Stad hier per boot naar toe, om de hitte van de stad te ontvluchten. Aan het eind van de middag word je vanuit je hotel naar het station gebracht, waar je aan boord gaat van de Hemeltrein naar Lhasa.

Dag 4

Accommodatie: Trein Z21 - hard sleeper

Geniet aan boord van de trein van een adembenemend mooi berglandschap

Aan boord van de Hemeltrein zie je het landschap veranderen. Langzaam klimt de trein naar grote hoogte. Boven de 2500 mtr. zal er minder zuurstof in de lucht zitten. Hier hoef je niets van de merken want er komt zuurstof door het airconditioningsysteem in de trein. Bovendien zit er bij ieder bed een zuurstofpunt. Zo kun je relaxed genieten van het adembenemend ruige berglandschap.

Dag 5

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Lhasa, hoofdstad van Tibet

Vroeg in de middag arriveert de trein in Lhasa. Vanaf hier start je tour met internationaal gezelschap (start elke dinsdag en zaterdag). Op het station word je opgewacht en naar je hotel gebracht. De rest van de dag kun je vrij besteden. We raden je aan om het vandaag rustig aan te doen en veel water te drinken, zodat je lichaam aan de hoogte (3750 m) kan wennen.

Dag 6

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Ronddwalen door het machtige Potala Paleis en het Sera Klooster

In de ochtend bezoek je het Potala Paleis, voorheen de residentie van de Dalai Lama. Van een afstand is het ruim 100 meter hoge gebouw al een indrukwekkend bouwwerk, maar ook van binnen is het een enorm complex van honderden grote en kleine zalen, rijkversierd met wandschilderingen, beelden, stupa’s en thangka’s. Na afloop bezoek je buiten Lhasa het Sera Klooster, waar je iedere middag vanaf 15.00 uur, debatterende monniken kunt zien. De lunch is inbegrepen.

Dag 7

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Lhasa, stad van Jokhang Tempel, pelgrims en bazaars

Vandaag staat het grote heiligdom, de Jokhang Tempel, op het programma. Je kunt er een prachtig beeld van Sakyamuni Boeddha bewonderen, behangen met vele edelstenen en andere offers. De wijk van Lhasa, waarin de Jokhang Tempel ligt, heet Barkhor, en iedere dag vanaf 17.00 uur lopen gelovigen de kora rond de tempel. Norbulingka is het zomerpaleis van de Dalai Lama, dat sinds 1988 op de lijst van culturele erfgoederen staat. De lunch is inbegrepen.

Dag 8

Accommodatie: Tsedang Hotel - standaard kamer (LO)

Via het Samye Klooster en het paleis van Yumbulakhang naar Tsedang

Vanuit Lhasa rijd je langs de Tsangpo rivier en bezoek je, aan de andere kant van de rivier, het Samye Klooster. Dit klooster is gebouwd tussen 775 - 779 en het oudste Boeddhistische klooster van Tibet. Na de lunch bezoek je het paleis van Yumbulakhang, gebouwd voor de eerste Tibetaanse koning.

Dag 9

Accommodatie: Gyangtze Hotel - standaard kamer (LO)

Over de bergpas Kamba La en langs het Yamdrok-meer naar Gyangtze

Op de route Tsedang - Gyangtze, passeer je na 3,5 uur rijden de Kamba La pas. Vanaf de top van de pas, op 4790 meter hoogtte, heb je een prachtig uitzicht op het azuurblauwe meer Yamdrok Tso. De lunch gebruik je onderweg. Op het einde van de middag kom je aan in Gyangtze. Je bezoekt er het mysterieuze Palkhor Klooster met zijn opvallende Pango Chorten, een 15e eeuwse pagode in Nepalese Newar-stijl.

Dag 10

Accommodatie: Shigatse Manasarovar Hotel - standaard kamer (LO)

Op bezoek in het machtige klooster Dashilhumpo in Xigaze

Een korte rit van ca. 2 uur brengt je naar Xigaze. Je bezoekt er het machtige Dashilhumpo Klooster. Momenteel wonen er zo’n 500 monniken. Wie voldoende tijd heeft moet beslist te voet de kora of pelgrimsroute rond het klooster afleggen. In het gezelschap van Tibetaanse pelgrims die mantra’s prevelen en draaien aan de talrijke gebedsmolens, kun je genieten van een prachtig uitzicht over het klooster en de omgeving.

Dag 11

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Via een snelle route van Xigaze terug naar Lhasa

Anders dan op de heenreis, volg je nu de snelle route terug naar Lhasa. Je luncht onderweg en bezoekt een werkplaats waar wierookstokjes gemaakt worden. In de middag kom je in je hotel in Lhasa aan. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht invullen. Aanrader: ga in Lhasa overheerlijke bobies (Tibetaanse wraps) eten bij restaurant Tashi 1.

Dag 12

Accommodatie: Wenjun Mansion - standaard kamer (LO)

Vertrek uit Tibet per vliegtuig naar de Chinese stad Chengdu

Vandaag eindigt je tour door Tibet. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Chengdu, waar je weer wordt opgewacht en naar je hotel gebracht. De rest van de dag kun je vrij besteden. Chengdu met zijn theehuizen, mooie tempels en parken, is een bezoek meer dan waard. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de Wenshu Tempel.

Dag 13

Accommodatie: Wenjun Mansion - standaard kamer (LO)

Chengdu, stad van panda's, tempels en theehuizen

Vandaag kun je zelf Chengdu verkennen. Chengdu is bekend om de theehuizen, tempels en de Chengdu opera, maar zeker ook om zijn panda's. Ga vroeg in de ochtend naar het Panda Onderzoekscentrum. Rond 08.00 uur is het voedertijd en het is erg leuk om daar bij te zijn. Maak 's avonds een wandeling door de sfeervolle Jinli straat met zijn vele restaurantjes.

Dag 14

Vertrek uit Chengdu

Na het ontbijt word je naar de luchthaven of het treinstation gebracht voor vertrek. Hiermee eindigt deze tour door China en Tibet. 
Vanuit Chengdu kun je het vliegtuig nemen naar Nederland, of naar een andere bestemming in China. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.