Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 16 Dagen

Tsarengoud Express St.Petersburg - Ulaanbaatar

Terug Bekijk samenvatting

Bezoek in St.Petersburg de Hermitage en de Petrus-en-Paulusvesting, het Rode Plein en het Kremlin in Moskou en stap aan boord van de luxe privé-trein Tsarengoud Express. Langs de Transsiberische spoorlijn reis je helemaal naar Mongolië. Een prachtreis met excursies onderweg in Kazan, Jekaterinenburg, Novosibirsk en Irkutsk. Je trein stopt voor een picknickdiner aan het Baikalmeer en rijdt dwars door de Mongoolse steppe naar eindpunt Ulaanbaatar.

Dag 1

Accommodatie: Hotel Park Inn Nevsky - standaard kamer (LO)

Aankomst in St.Petersburg, het Venetië van het noorden

Bij aankomst in de middag op de luchthaven van St.Petersburg word je welkom geheten door de gids, die je vergezelt naar het hotel. Later in de middag maak je een stadstour door St.Petersburg naar de promenade langs de Neva-rivier, het centrale plein met aan de noordzijde het Winterpaleis, de handelsbeurs van St.Petersburg, en de oude haven. In de avond dineer je samen met de andere deelnemers aan deze reis.

Dag 2

Accommodatie: Hotel Park Inn Nevsky - standaard kamer (LO)

Bezoek aan de Hermitage en de Petrus-en-Paulusvesting

Na het ontbijt word je opgehaald voor een bezoek aan de Petrus-en-Paulusvesting, gebouwd in opdracht van Tsar Peter de Grote. In de bijbehorende kathdraal vind je de laatste rustplaats van de Romanov-familie, met de sarcofagen van bijna alle tsaren en tsarina's van het oude Rusland. Na afloop krijg je een rondleiding in het wereldberoemde museum de Hermitage, waar je werken ziet van Leonardo de Vinci en Raphael. Het museum is gehuisvest in het voormalige Winterpaleis van de tsaren. Vandaag is de lunch inbegrepen. Diner is op eigen gelegenheid. De avond is ter vrije besteding. Je kunt nog een wandeling door de stad maken, naar het theater of een boottochtje maken op de Neva.

Dag 3

Accommodatie: Intercontinental Tverskaya - standaard kamer (LO)

Per Sapsan-hogesnelheidstrein naar Moskou

In de ochtend verlaat je St.Petersburg. Je wordt naar het station gebracht voor vertrek per Sapsan-hogesnelheidstrein naar Moskou, een rit van 3,5 uur. Bij aankomst in Moskou word je naar je hotel gebracht. Na de lunch kun je de rest van de middag vrij besteden. Diner op eigen gelegenheid. Wie wil kan 's avonds mee naar een voorstelling in het beroemde Bolshoi-theater.

Dag 4

Accommodatie: Intercontinental Tverskaya - standaard kamer (LO)

Tretyakov Gallery en de mooiste metrostations van Moskou

Na het ontbijt ga je op ochtendexcursie naar deTretyakov Gallery. Hier vind je een van Ruslands belangrijkste kunstcollecties, met zo'n 150.000 werken. Je geniet een lunch en daarna is de rest van de middag naar eigen inzicht te besteden. Die avond is er een welkomstdiner samen met alle andere gasten van de Tsarengoud Express. Ook ontmoet je de gidsen die mee zullen reizen op de trein. Na afloop presenteert de Russische hoofdstad zich prachtig verlicht tijdens de "Moscow by Night" city lights tour. Met de gids ga je een tweetal prachtige Metrostations van Moskou bewonderen.

Dag 5

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Het Kremlin in Moskou en aan boord van de Tsarengoud

De dag begint met een bezoek aan het beroemde Kremlin, inclusief enkele van de indrukwekkende kathedralen uit de tijd van de Tsaren. Tegen de avond word je welkom geheten aan boord van je privé-trein Tsarengoud, en vertrek je uit Moskou.

Dag 6

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Bezoek het Kremlin van Kazan aan de oevers van de Wolga

Na het ontbijt arriveer je in Kazan, oude Tatarenhoofdstad aan de oevers van de Wolga. Volop historie alhier: je krijgt een rondleiding in het lokale Kremlin van Kazan en komt alles te weten over de wilde en vaak bloedige relaties tussen Tataren, Kozakken en Russen. Het Kremlin van Kazan is een UNESCO werelderfgoed. Vanaf de vestingmuren kun je genieten van schitterende vergezichten over de Wolga. In de avond vertrekt de trein.

Dag 7

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Jekaterinenburg, hoofdstad van de Oeral

In de middag maak je een stop in Jekaterinenburg voor een korte tour door het prachtig gerestaureerde stadscentrum. Je ziet de nieuwe Kerk van de Verlosser op het Bloed, gebouwd ter herinnering aan de tragische moord op Tsar Nikolaas II en zijn gezin in 1918. Terug aan boord vervolgt de reis zich door de uitgestrekte steppen van West-Siberië.

Dag 8

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Welkom met brood en zout in Novosibirsk

Je komt aan in Novosibirsk, het hart van Siberië, waar je wordt verwelkomd op traditioneel Russische wijze met brood en zout. Je maakt een stadstour naar het Transsiberisch Monument en de machtige Ob-rivier. Na het diner rijdt de trein verder oostwaarts.

Dag 9

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Wodka proeven aan boord van de Tsarengoud Express

De privé-trein, inmiddels je tweede thuis, gaat verder over de Yenisey-rivier door Siberië. Aan boord word je door de chefs verwend met een bijzondere maaltijd en geniet je van de Russische gastvrijheid tijdens het wodka en kaviaar proeven. Ondertussen rijdt de trein door het Siberische landschap van berkenbossen afgewisseld met typische uit hout opgetrokken Siberische huizen en dorpen.

Dag 10

Accommodatie: Hotel Irkutsk - standaard kamer (LO)

Rijkversierde houten huizen bewonderen in Irkutsk

Vandaag komt de trein aan in de Siberische hoofdstad Irkutsk. Tijdens de citytour zie je mooie Siberische houten huizen, het en het monument voor de Tsars. Na de lunch kun je op excursie naar het openluchtmuseum "Life and Work in the Time of the Tsars”.

Dag 11

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Listvyanka aan de oever van het Baikalmeer

Vandaag maak je een bustocht naar het Siberische dorpje Listvyanka. Per boot steek je de diepe wateren van het Baikalmeer over naar Port Baikal, waar de privé-trein op je wacht. Over het historische spoor rij je enkele uren langs de oever van het Baikalmeer. Als het weer het toelaat dineer je in typisch lokale picknick-stijl aan de oever van het meer.

Dag 12

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Door de Selenga-vallei richting Mongolië

Vandaag volgt de trein een ander deel van de oever van het mysterieuze Baikalmeer en dan verder door de prachtige Selenga Vallei met zijn wilde en verlaten Oost-Siberische bergsteppen. Onderweg naar de Mongoolse grens maakt de trein een stop in Ulan Ude, waar je kunt uitstappen voor een citytour. Na afloop rijdt de trein verder naar Mongolië.

Dag 13

Accommodatie: Hotel Ramada - standaard kamer (LO)

Ga een biertje drinken in Ulaanbaatar

's Ochtends kom je aan in Ulaanbaatar. Tijdens een stadstour zie je het mooie boeddhistische Gandan Klooster en de Choijin Lama Tempel. De gids neemt je mee naar de beste biertuin van de stad. Wie wil kan mee naar een Mongoolse folklore-avond (entree € 14, ter plaatse te betalen) met traditionele dans en kostuums en het typisch Mongoolse keelzingen. Je overnacht in een centraal gelegen hotel in Ulaanbaatar.
Op verzoek kunnen we in plaats van een hotel een overnachting in een traditionele 'ger' (= nomadentent) in de Mongoolse Alpen regelen.

Dag 14

Accommodatie: Ger Camp in Terelj - privé-ger (VP)

Op bezoek bij de nomaden in de "Mongoolse Alpen"

Heb je in Ulaanbaatar overnacht, dan kun je na het ontbijt zelf de stad nog verkennen en in de middag per bus naar de "Mongoolse Alpen". Óf je kunt direct na het ontbijt al per bus naar dit prachtige natuurgebied.
Heb je deze nacht al in de "Mongoolse Alpen" in een 'ger' geslapen, dan start je met ontbijt omringd door een schitterend landschap.
Later op de dag wordt er speciaal voor alle treinreizigers een demonstratie Mongools paardrijden gegeven. Verder geniet je vandaag van een picknicklunch temidden van het natuurschoon. Je gaat op bezoek bij een nomadenfamilie, en 's avonds dineer je in een restaurant-'ger'. Je overnacht in je privé-'ger'.

Dag 15

Accommodatie: Hotel Ramada - standaard kamer (LO)

Een kijkje bij het enorme standbeeld van Dzjengiz Khan

Na het ontbijt maak je een kleine wandeling naar het enorme standbeeld van Dzjengiz Khan, het hoogste ruiterstandbeeld ter wereld. Na afloop keer je terug naar Ulaanbaatar voor de lunch en een bezoek aan het Historisch Museum. De middag is vrij en je dineert op eigen gelegenheid. 

Dag 16

Vertrek uit Ulaanbaatar

De reis loopt ten einde, en je kunt terugkijken op een onvergetelijke reiservaring. Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Ulaanbaatar gebracht voor vertrek. Hier eindigt de tour.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer