Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 16 Dagen

Tsarengoud Express Moskou - Beijing

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze reis langs de Transsiberische Spoorlijn per privé-trein Tsarengoud is het genieten van bijzondere maaltijden, lezingen en excursies. De mooiste landschappen bepalen je uitzicht: taiga’s en steppen, het mysterieuze Baikal-meer, de Mongoolse graslanden en de Gobi-woestijn. Stap aan boord van dit complete en onvergetelijke avontuur in zeer comfortabele jas! 

Dag 1

Accommodatie: Intercontinental Tverskaya - standard room (LO)

Aankomst in Moskou voor een "Moscow by Night" tour naar het Rode Plein

Bij aankomst op de luchthaven van Moskou word je welkom geheten door de gids, die je vergezelt naar het hotel. De Russische hoofdstad presenteert zich prachtig verlicht tijdens de "Moscow by Night" city lights tour. Met de gids wandel je over het beroemde Rode Plein en ga je de prachtige Metro stations van Moskou bewonderen. Het diner is inbegrepen.

Dag 2

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Bezoek aan het Kremlin en aan boord van de Tsarengoud Express

De dag begint met een bezoek aan het beroemde Kremlin, inclusief één van de indrukwekkende kathedralen uit de tijd van de Tsaren. Tegen de avond vertrek je per privétrein Tsarengoud vanaf het Kazan Station.

Dag 3

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Ontdek de Tatarenhoofdstad Kazan aan de oevers van de Wolga

Na het ontbijt arriveer je in Kazan, oude Tatarenhoofdstad aan de oevers van de Wolga. Volop historie alhier: je krijgt een rondleiding in het lokale Kremlin van Kazan en komt alles te weten over de wilde en vaak bloedige relaties tussen Tataren, Kozakken en Russen. In de avond vertrekt de trein.

Dag 4

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Jekaterinenburg, herinnering aan Tsar Nikolaas II en zijn gezin

In de middag maak je een stop in Jekaterinenburg voor een korte tour door het stadscentrum dat in 2009 is gerestaureerd. Je ziet de nieuwe Kerk van de Verlosser op het Bloed, gebouwd ter herinnering aan de tragische moord op Tsar Nikolaas II en zijn gezin. Terug aan boord vervolgt de reis zich door de uitgestrekte steppen van West-Siberië.

Dag 5

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Een traditioneel welkom met brood en zout in Novosibirsk

Je komt aan in Novosibirsk, het hart van Siberië, waar je wordt verwelkomd op traditioneel Russische wijze met brood en zout. Je maakt een stadstour naar het Transsiberisch Monument en de machtige Ob Rivier. Na het diner rijdt de trein verder oostwaarts.

Dag 6

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Over de Yenisey Rivier en dwars door Siberië

De privé-trein, inmiddels je tweede thuis, gaat verder over de Yenisey Rivier door Siberië. Aan boord word je verwend met een bijzondere maaltijd en geniet je van de Russische gastvrijheid tijdens het wodka en kaviaar proeven.

Dag 7

Accommodatie: Hotel Irkutsk - standard room (LO)

Bezoek aan het openluchtmuseum en de rijkversierde houten huizen van Irkutsk

Vandaag komt de trein aan in in de Siberische hoofdstad Irkutsk. Tijdens de citytour zie je mooie Siberische houten huizen, het nieuwe standbeeld van Alexander III en de drukke markthallen. Na de lunch ga je op excursie naar het openluchtmuseum "Life and Work in the Time of the Tsars”.

Dag 8

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Boottocht over het mysterieuze Baikalmeer naar Port Baikal

Vandaag maak je een bustocht naar het Siberische dorpje Listvyanka. Per boot steek je de diepe wateren van het Baikalmeer over naar Port Baikal, waar de privé-trein op je wacht. Over het historische spoor rij je enkele uren langs de oever van het Baikalmeer. Als het weer het toelaat dineer je in typisch lokale picknick-stijl aan de oever van het meer.

Dag 9

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Via de prachtige bergsteppen van de Selenga Vallei naar Ulan Ude

Vandaag volgt de trein een ander deel van de oever van het mysterieuze Baikal Meer en dan verder door de prachtige Selenga Vallei met zijn wilde en verlaten Oost-Siberische bergsteppen. Onderweg naar de Mongoolse grens maakt de trein een stop in Ulan Ude, waar je uitstapt voor een city tour. Na afloop rijdt de trein verder naar Mongolië.

Dag 10

Accommodatie: Hotel Ramada - standard room (LO)

Aankomst in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar

's Ochtends kom je aan in Ulaanbaatar. Tijdens een stadstour zie je het mooie boeddhistische Gandan Klooster en de Choijin Lama Tempel. 's Avonds neemt de gids je mee naar de beste biertuin van de stad. Je overnacht in een centraal gelegen hotel in Ulaanbaatar. Op verzoek kunnen we een overnachting in een traditionele 'ger' (= nomadentent) in de Mongoolse Alpen regelen.

Dag 11

Accommodatie: Tsarengoud Express - categorie I standaard (VP)

Op bezoek bij de nomaden in de "Mongoolse Alpen"

Vandaag maak je een tour naar de "Mongoolse Alpen". Na het ontbijt verlaat je per bus Ulaanbaatar en ontvouwt zich het prachtige platteland. Je geniet een lunch in het ger-kamp van nomadische herders. Er wordt speciaal voor alle treinreizigers een demonstratie Mongools boogschieten gegeven. In de avond ga je weer aan boord van de privé-trein, die verder rijdt richting Chinese grens.

Dag 12

Accommodatie: Chinese trein - 4-persoonscompartinent (VP)

Door de Gobiwoestijn de grens met China over

Vroeg in de ochtend rijdt de trein door de Gobiwoestijn. Tegen de middag bereikt de trein de Chinese grens, waar je vanwege een andere spoorbreedte overstapt op een Chinese trein. De Chinese trein heeft geen Nostalgic Comfort of Bolshoi rijtuigen, maar alleen 2- of 4-persoons compartimenten. In ongeveer 16 uur rij je in de Chinese trein naar Beijing.

Dag 13

Accommodatie: Capital Hotel - standard room (LO)

Aankomst in de monumentale Chinese hoofstad Beijing

Dwars door het Chinese platteland rijdt de trein naar Beijing. Ontbijt en lunch zijn nog inbegrepen. Nadat je naar het hotel bent gebracht, kun je de middag en avond geheel vrij besteden.

Dag 14

Accommodatie: Capital Hotel - standard room (LO)

Bezoek aan de Hemelse Tempel, het Tian'anmen Plein en de Verboden Stad in Beijing

Na het ontbijt ga je op city tour naar de sfeervolle Hemelse Tempel met omliggend park en het enorme Tian’anmen Plein. Na de lunch krijg je een rondleiding door de Verboden Stad, het oude keizerlijk paleis. Na terugkeer in het hotel kun je de rest van de middag en avond vrij besteden.

Dag 15

Accommodatie: Capital Hotel - standard room (LO)

Een uitstapje naar de Chinese Muur en een heerlijk Peking Eend-diner

Vandaag maak je een dag tour, inclusief lunch, naar de legendarische Chinese Muur. Op het programma staat ook een bezoek aan de Ming Tombes. 's Avonds kun je met al uw medereizigers samen genieten van een traditioneel Peking Eend afscheidsdiner.

Dag 16

Vertrek uit Beijing

De reis loopt ten einde, en je kunt terugkijken op een onvergetelijke reiservaring. Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Beijing gebracht voor vertrek. Hier eindigt de tour.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer