Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 13 Dagen

Familiereis Vietnam

Terug Bekijk samenvatting

Op pad door Vietnam met het hele gezin? Onze Nederlandssprekende gidsen nemen je graag aan de hand door dit prachtige land. Op de fiets door kleine dorpjes, te voet door de bruisende stad en per boot door de sprookjesachtige Halong Bay. Een comfortabele en leuke vakantie met de kinderen door Vietnam!  

Dag 1

Accommodatie: The Ann Hanoi Hotel (LO)

Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Nadat je in Hanoi bent geland word je opgewacht door je Nederlandssprekende gids die je naar het hotel zal brengen. De middag is om even bij te komen van de lange reis. In de namiddag ga je op pad met de gids voor een oriënterende wandeling door de stad, waarbij je onder andere een bezoek brengt aan koloniale wijk van Hanoi en de kleurrijke lokale markt.

Dag 2

Accommodatie: The Ann Hanoi Hotel (LO)

Op verkenning in Hanoi

Na het ontbijt neemt de gids je mee naar plekjes in Hanoi die de meeste mensen over het hoofd zien, zoals marktjes met tropisch fruit en smalle straatjes waar de lokale mensen hard aan het werk zijn. Voor de kids zijn er leerzame activiteiten samen met de locals en maak je een tocht per fietstaxi. Tegen het einde van de middag kan je genieten van een Waterpoppen-show. Een diner bij een lokale familie is vandaag inclusief.

Dag 3

Accommodatie: Mai Chau Eco Lodge (LO)

Van Hanoi naar Mai Chau met onderweg een kookles

In de ochtend verlaat je het koloniale Hanoi. Je reist per privé auto met chauffeur naar het westen waar de drukke stad plaats maakt voor het rustige plattelandsleven en uitgestrekte rijstvelden. Je krijgt de gelegenheid om een kookles te volgen en je zelfgemaakte lunch te nuttigen. In de middag reis je verder naar Mai Chau, een mooie vallei met kleine dorpen met voornamelijk paalwoningen. Je overnacht in een Eco Lodge, prachtig gelegen tussen de rijstvelden.

Dag 4

Accommodatie: Pu Luong Retreat (LO)

Van Mai Chau naar het Pu Luong Nationaal Park

Vandaag ga je naar het Pu Luong National Park. Onderweg heb je een adembenemend uitzicht over de vallei. Vraag de chauffeur om te stoppen voor mooie foto's. Bij aankomst in Pu Luong kan je de omgeving op eigen houtje verkennen. Je slaapt ook hier weer in een fantastische accommodatie.
TIP: vraag de receptie van het hotel naar de mogelijkheden voor een bamboo raft-avontuur over de Chamrivier. 

Dag 5

Accommodatie: Pu Luong Retreat (LO)

Op verkenning in Pu Luong

Vandaag is naar eigen inzicht in te vullen. Je kan lekker uitslapen of een plezierige wandeling maken door de vallei waar je tussen de rijstvelden kan lopen. Naast wandelen kan er ook gefietst worden. 

Dag 6

Accommodatie: The Ann Hanoi Hotel (LO)

Van Pu Luong terug naar Hanoi

Voordat je terugreist naar Hanoi geniet  je nog even van de prachtige natuur in het Nationaal Park. De rest van de dag is ter vrije besteding in Hanoi.

Dag 7

Accommodatie: Peony Cruise (VP)

Van Hanoi naar Halong voor de boottocht in Halong Bay

Na het ontbijt reis je naar Halong. Het sprookjesachtige Halong Bay wordt gezien als het mooiste natuurspektakel van Vietnam. Hier ga je aan boord van een comfortabele boot voor een schitterende 2-daagse tocht door de baai. Vanaf het dek geniet je van de vele prachtig gevormde kalksteenrotsen die uit zee oprijzen. Af en toe legt de boot aan om een grot te bezoeken of om een kayaktocht te maken.

Dag 8

Accommodatie: Nachttrein - 4 persoonscoupe (LG)

Van Halong Bay via Hanoi met de nachttrein naar Danang

Nadat de boot weer aan de kade is aangemeerd word je naar Hanoi gebracht, met onderweg een bezoek aan een dorpje aan de Red River-delta. Je ziet hier hoe de mensen aan de delta wonen. Aan het einde van de middag transfer naar het treinstation van Hanoi. Per nachttrein reis je in een 4-persoons slaapcoupé verder naar Danang.  

Dag 9

Accommodatie: The Pavillion luxury resort & spa (LO)

Aankomst per nachttrein in Danang en transfer naar Hoi An

Bij aankomst in Danang staat een Engelssprekende vertegenwoordiger van onze lokale agent klaar voor je transfer naar Hoi An. De rest van de dag is ter vrije besteding. Hoi An is een sfeervol historisch handelsstadje met een goed bewaard gebleven centrum met oude koopmanshuizen en tempels. Er zijn nog Chinese, Japanse én Nederlandse invloeden terug te vinden. In de oude straatjes vind je vele winkeltjes, waaronder kleermakers, en goede restaurants.

Dag 10

Accommodatie: The Pavillion luxury resort & spa (LO)

Gehele dag in Hoi An

Dag naar eigen inzicht in te vullen. Optionele excursie: De leukste manier om Hoi An te verkennen is samen met je gids op de fiets! Het vlakke boerenland langs de Thu Bon-rivier is perfect om per fiets te verkennen en leuke stops te maken. De excursie wordt afgesloten met een gezellige barbecue op het water. (De optionele excursies in Hoi An worden uitgevoerd met een Engelssprekende gids.)

Dag 11

Accommodatie: The Pavillion luxury resort & spa (LO)

Gehele dag in Hoi An

Dag naar eigen inzicht in te vullen. Optionele excursie: Maak kennis met de lokale boeren in Hoi An! Fietstocht naar een lokale boerderij in Qua Tre. Na een kleine wandeling door de groentetuin help je de boer het land voor te bereiden en zeewier uit een lokaal meertje te gebruiken. Met de hele familie help je bij het zaaien, bewateren, groentes plukken en andere activiteiten.

Dag 12

Accommodatie: The Pavillion luxury resort & spa (LO)

Gehele dag in Hoi An

Dag naar eigen inzicht in te vullen.

Dag 13

Terug naar huis

Transfer naar de luchthaven van Danang voor je terugvlucht naar huis.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.