Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 13 Dagen

Het mooiste van Vietnam

Terug Bekijk samenvatting

Een complete reis door Vietnam van noord naar zuid. De prachtige landschappen, de vriendelijke en gastvrije bevolking, maar ook de historische hoogtepunten, het is allemaal even indrukwekkend. Kers op de taart is niet alleen de Halong Bay-cruise, ook twee dagen varen door de nauwe waterwegen van de Mekongdelta is een onbetwist hoogtepunt.

Dag 1

Accommodatie: May de Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Welkom in Vietnam! Nadat je in Hanoi bent geland word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kan een oriënterende wandeling gaan maken of even bij komen van de vlucht. Indien gewenst kunnen we voor vanavond een kaartje regelen voor het wereldberoemde waterpoppentheater.

Dag 2

Accommodatie: May de Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Dwaal door de oude wijk van Hanoi of bezoek eeuwenoude tempels

Vrije dag in Hanoi. Verken de mooie oude tempels, de schaduwrijke parken en de musea van de stad. Het is leuk dwalen door de ‘oude wijk’ met zijn bedrijvige straatjes die alle gespecialiseerd zijn in een bepaald product. Je kan de bezienswaardigheden prima op eigen gelegenheid bezoeken, maar we kunnen op alle te bezoeken plaatsen tijdens je reis tevens privé-excursies met een Engelssprekende gids regelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Dag 3

Accommodatie: Victory Cruise - deluxe hut (VP)

Van Hanoi naar Halong voor de boottocht in Halong Bay

Na het ontbijt reis je per shuttlebus naar Halong. Hier ga je aan boord van een comfortabele boot voor een schitterende 2-daagse tocht door de baai van Halong. Vanaf het dek kan je genieten van de vele prachtig gevormde kalksteenrotsen die uit zee oprijzen. Af en toe legt de boot aan om een grot te bezoeken. De maaltijden worden aan boord bereid en je overnacht op de boot in een 2-persoonshut met privé-sanitair.  

Dag 4

Accommodatie: Nachttrein - 4 persoonscoupe (LG)

Van Halong Bay via Hanoi met de nachttrein naar Hué

In de vroege ochtend vervolg je de boottocht door Halong Bay. Als het langzaam licht wordt, zie je het natuurschoon aan je voorbijtrekken en zet de boot koers in de richting van het vasteland. Aan boord heb je eerst nog een vroege brunch voordat je per shuttlebus terug reist naar Hanoi. Per nachttrein reis je in een 4-persoons slaapcoupé verder naar Hué. Tegen een meerprijs kunnen we een privé-coupé reserveren.

Dag 5

Accommodatie: Thanh Lich Hotel - deluxe kamer (LO)

Aankomst per nachttrein in Hué

In de ochtend komt de trein aan en word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Hué is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Het is een aangename plaats aan de Parfum-rivier, met een roemrijk verleden en veel monumenten die tot werelderfgoed zijn uitgeroepen.

Dag 6

Accommodatie: Thanh Lich Hotel - deluxe kamer (LO)

Verken de keizerlijke stad Hué

Vrije dag in Hué. Het is leuk struinen over de lokale markt waar het meest ondenkbare wordt verkocht. Je moet zeker ook de ommuurde keizerlijke stad en de Verboden Purperen Stad van de Nguyen-keizers bezoeken. Hier zie je de overblijfselen van dit ooit zo indrukwekkende paleizencomplex dat voor het gewone volk was afgesloten. Buiten de stad bevinden zich de keizerlijke graftombes die stuk voor stuk bijzondere voorbeelden van Vietnamese bouwkunst zijn.

Dag 7

Accommodatie: Vinh Hung Old Town Hotel - superior kamer (LO)

Van Hué per auto via de Wolkenpas naar Hoi An

In ongeveer drie uur rij je per privé auto met chauffeur naar Hoi An. Vanaf de Hai Van-pas, de scheiding tussen Noord- en Zuid-Vietnam heb je een mooi uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Hoi An is een sfeervol historisch handelsstadje met een goed bewaard gebleven centrum met oude koopmanshuizen en tempels. Er zijn nog Chinese, Japanse én Nederlandse invloeden terug te vinden.  

Dag 8

Accommodatie: Vinh Hung Old Town Hotel - superior kamer (LO)

Wandel door de pittoreske straatjes of maak een fietstocht over het platteland

Een vrije dag in Hoi An. Wandel door de pittoreske straatjes of maak een fietstocht over het platteland langs boerendorpjes en de rijstvelden. Desgewenst kunnen wij ook een Vietnamese kookles of een excursie naar de tempelruïnes van My Son voor je regelen. 

Dag 9

Accommodatie: Liberty Park View Hotel - deluxe kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar het bruisende Ho Chi Minh-stad

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh-stad (Saigon). Bij aankomst in Ho Chi Minh-stad word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Het is een bruisende stad die nooit lijkt te slapen. 

Dag 10

Accommodatie: Liberty Park View Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek de koloniale gebouwen en Chinese tempels van Ho Chi Minh-stad

Ho Chi Minh-stad is een stad van contrasten waar koloniale gebouwen uit de Franse tijd, Chinese tempels en moderne architectuur hand in hand gaan. Je kan deze dag naar eigen inzicht indelen of door ons een stadsexcursie laten organiseren. Ook kan je een bezoek brengen aan de Cu Chi-tunnels uit de Vietnamoorlog of het unieke heiligdom van de Cao Dai-sekte buiten de stad.

Dag 11

Accommodatie: Iris Hotel - superior premium kamer (LO)

Per boot de Mekongdelta verkennen

Het vruchtbare deltagebied van de Mekong in Zuid-Vietnam moet je gezien hebben. Een labyrint van kanalen en rivieren doorsnijdt de groene vlaktes waar rijst wordt verbouwd. Je maakt een boottochtje door de delta. Je ziet het landschap en vaart via kanalen naar een fruitplantage. Je kunt een tochtje per fiets of motorriksja maken en tijdens de lunch genieten van lokale specialiteiten. Hierna vervolg je de reis naar Cantho waar je overnacht.

Dag 12

Accommodatie: Liberty Park View Hotel - deluxe kamer (LO)

Varen over de drijvende markt en weer terug naar Ho Chi Minh-stad

Vroeg in de ochtend vaar je naar de grote drijvende markt van Cai Rang en aanschouw je er de bedrijvigheid. Het is een lokale markt waar van alles verhandeld wordt. Aansluitend reis je terug naar Ho Chi Minh-stad voor de laatste overnachting. 

Dag 13

Vertrek vanaf de luchthaven Ho Chi Minh-stad (Saigon)

Je Vietnam reis zit erop. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de reis terug naar huis.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.