Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 14 Dagen

Het ongerepte noorden van Vietnam

Terug Bekijk samenvatting

Kronkelige wegen slingeren zich door de bergen en brengen je naar de verste uithoek van Vietnam. Onderweg maak je kennis met traditioneel levende bergvolkeren. Je zult merken dat er hier nog maar weinig toeristen komen. Naast wandelschoenen is je fotocamera echt onontbeerlijk tijdens deze Vietnam reis.

Dag 1

Accommodatie: May de Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Nadat je in Hanoi bent geland word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kan een oriënterende wandeling gaan maken of even bij komen van de vlucht. Indien gewenst kunnen we voor vanavond een kaartje regelen voor het wereldberoemde waterpoppentheater.

Dag 2

Accommodatie: Muong Thanh Lang Son Hotel - superior kamer (LO)

Via kleine dorpen en groene rijstvelden per privé-auto naar Lang Son

Je vertrekt per privé auto met chauffeur en gids naar Lang Son. Onderweg zie je al de eerste dorpjes te midden van de groene rijstvelden die zo kenmerkend zijn voor Noord-Vietnam. Ook passeer je vele lycheeplantages. Bij aankomst in Lang Son bezoek je de Tam Thanh-grot, de berg To Thi en de Dong Kinh-markt.

Dag 3

Accommodatie: Gastgezin - slaapzaal (LO)

Per auto verder de bergen in naar Cao Bang

Vandaag heb je een tocht van zo’n vijf uur voor de boeg, over een niet al te beste weg naar het plaatsje Cao Bang. Je rijdt steeds verder de bergen in en het landschap word alsmaar mooier. Onderweg zie je de eerste paalwoningen van het Tay-volk. Onderweg zal er regelmatig gestopt worden bij verschillende dorpjes.

Dag 4

Accommodatie: Gastgezin - slaapzaal (LO)

Bezoek aan de watervallen van Ban Gioc

Vandaag maak je vanuit Cao Bang een dagexcursie. Je reist door de bergen naar een zeer afgelegen gebied in de provincie Cao Bang waar je een bezoek brengt aan de prachtige watervallen van Ban Gioc, de grootste watervallen in Vietnam.

Dag 5

Accommodatie: Gastgezin - slaapzaal (LO)

Bezoek aan het Ba Be Natuurpark

Vanuit Cao Bang reis je in circa 4 uur naar Pac Ngoi. In de middag bezoek je Ba Be, een prachtig natuurpark dat bestaat uit drie aaneengesloten meren die worden omringd door diepe regenwouden en grillige karstbergen. Je maakt een boottocht over de Nang-rivier, die uiteindelijk uitmondt in een van de meren. Onderweg zie je een aantal watervallen en grotten die verscholen liggen in de rotswanden. Het Ba Be-natuurgebied wordt bewoond door verschillende bevolkingsgroepen, maar de grootste groep is hier de Tay, met hun kenmerkende huizen op palen.

Dag 6

Accommodatie: Hoa Cuong Hotel - standaard kamer (LO)

Langs de Chinese grens via berghellingen met rijstterrassen naar Meo Vac

Een lange maar prachtige rit door de bergen naar Meo Vac. Deze weg is relatief nieuw en je rijdt steeds hoger de bergen in. Vlak langs de Chinese grens passeer je een adembenemend landschap van rijstterrassen op de berghellingen. Je ziet er de H'Mong- en Dzao-boeren aan het werk.

Dag 7

Accommodatie: Hoa Cuong Hotel - standaard kamer (LO)

Via de Mha Phi Leng pas (1500 meter) verder naar Dong Van

Vandaag reis je verder naar Dong Van, een klein stukje rijden over een prachtige bergweg, waarbij je de Mha Phi Leng-pas (1500 meter) oversteekt. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten (uiteraard bij helder weer, maar ook als het bewolkt of mistig is kan het landschap een betoverend mystiek karakter hebben). Hoog op een berg staat een oud Frans fort, waar liefhebbers heen kunnen wandelen voor een schitterend uitzicht over de omgeving.

Dag 8

Accommodatie: Cao Nguyen Hotel - standaard kamer (LO)

Per auto naar Ha Giang met onderweg bezoek aan enkele dorpjes

We verlaten het grensgebied met China en rijden richting Ha Giang, de grootste stad in de omgeving. Onderweg brengen we een kort bezoek aan het huis van de vroegere H'Mong-koning die lange tijd over deze streek heerste. Het gebied werd pas in de jaren veertig door Ho Chi Minh ingelijfd. Onderweg bezoek je nog enkele dorpjes.

Dag 9

Accommodatie: Sao Mai Hotel - deluxe kamer (LO)

Per auto naar Bac Ha waar veel verschillende kleurrijke volkeren wonen

Je reist vandaag verder naar Bac Ha. Rondom Bac Ha wonen veel verschillende volkeren. Bij aankomst maak je een wandeling door de bergen naar Ban Pho, een dorpje van de kleurrijke Bloemen H’Mong. De wandeling is niet zwaar en wordt regelmatig onderbroken met een stop in enkele dorpjes.

Dag 10

Accommodatie: Sapa Charm Hotel - standaard kamer (LO)

Via de dorpjes Ta Phin en Cat Cat naar Sapa

NB: als je op een zondag in Bac Ha bent, kun je er de grote regionale markt bezoeken. Na het ontbijt vervolg je de reis naar Sapa. In de loop der jaren is Sapa, vanwege de unieke omgeving, uitgegroeid tot een toeristische plaats. Maar het is er desondanks nog steeds aangenaam vertoeven. Onderweg maak je stops bij de dorpjes Ta Phin en Cat Cat.

Dag 11

Accommodatie: Sapa Charm Hotel - standaard kamer (LO)

Gehele dag in Sapa

Dag ter vrije besteding in Sapa. Optioneel kun je een makkelijke trekking maken naar dorpen van de H'mong, Rode Dzao en Dzay.

Dag 12

Accommodatie: Nachttrein - 4 persoonscoupe (LG)

Met de nachttrein naar Hanoi

In de namiddag word je naar het treinstation van Lao Cai gebracht. Je vertrekt per nachttrein naar Hanoi en brengt de nacht door in een 4-persoonscoupé. Tegen een meerprijs kunnen we een privé-coupé voor je reserveren. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Dag 13

Accommodatie: May de Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst per trein en gehele dag in Hanoi

De trein komt  in de vroege ochtend aan in Hanoi. Je wordt op het station opgewacht en naar je hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.   

Dag 14

Vertrek vanaf de luchthaven Hanoi

Je Vietnam vakantie zit erop. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de reis terug naar huis. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.