Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 16 Dagen

Natuurreis Vietnam

Terug Bekijk samenvatting

Per fiets, per boot en te voet door de natuur van Vietnam. Via kleurrijke minderhedendorpjes reis je per privé-auto met chauffeur naar hoge kalkstenen bergen die uitrijzen boven de rijstvelden. Per boot verken je Halong Bay en in de Phong Nha-grot zie je de langste ondergrondse rivier ter wereld.

Dag 1

Accommodatie: May de Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Op de luchthaven van Hanoi word je door je gids verwelkomd en naar het hotel gebracht. De hoofdstad van Vietnam ligt aan de Song Hong, oftewel de Rode Rivier. Met de vele meren, winkeltjes, marktjes, lokale eettentjes en stalletjes is Hanoi een gezellige stad. Het is een goede plek om te wennen aan het klimaat en alle nieuwe indrukken.

Dag 2

Accommodatie: May de Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Dwaal door de oude wijk van Hanoi of bezoek eeuwenoude tempels

Vrije dag in Hanoi. Verken de mooie oude tempels, de schaduwrijke parken en de musea van de stad. Het is leuk dwalen door de ‘oude wijk’ met zijn bedrijvige straatjes die alle gespecialiseerd zijn in een bepaald product. Je kan de bezienswaardigheden prima op eigen gelegenheid bezoeken, maar we kunnen op alle te bezoeken plaatsen tijdens je reis tevens privé-excursies met een Engelssprekende gids regelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Dag 3

Accommodatie: Mai Chau Eco Lodge - junior deluxe kamer (LO)

Fietstocht langs rijstvelden en vervoer naar de Mai Chau-vallei

Transfer naar Duong Lam waar je op de fiets stapt om samen met je gids een fietstocht te maken langs dorpjes en rijstterrassen waar je de boeren aan het werk ziet. In de middag reis je verder naar Mai Chau, een mooie vallei met kleine dorpen die voornamelijk bestaan uit huisjes op palen. Je overnacht in de Mai Chau Eco Lodge, prachtig gelegen tussen de rijstvelden. Eén van onze favoriete accommodaties in Vietnam.

Dag 4

Accommodatie: Mai Chau Eco Lodge - junior deluxe kamer (LO)

Wandelen en fietsen door de groene Mai Chau vallei

Je rijdt naar het dorp Xa Linh, een nederzetting van de H'Mong en maakt een wandeling door het dorpje en de omgeving. De trekking zal circa 3 uur duren. In de middag maak je een fietstocht door de prachtige omgeving van Mai Chau en bezoek je verschillende minderhedendorpjes. Hier zie je hoe de mensen leven en hoe hun dagelijkse werkzaamheden eruit zien zoals werken op het land, stoffen weven etc. Een lunch is inclusief.

Dag 5

Accommodatie: Tam Coc Rice Field Hotel - bungalow met tuin zicht (LO)

Naar Ninh Binh waar hoge kalkstenen bergen uitrijzen boven de rijstvelden

Na het ontbijt reis je per privé auto met chauffeur naar Ninh Binh. Ninh Binh wordt ook wel het droge Halong Bay genoemd, met hoge kalkstenen bergen die uitrijzen boven de vele rijstvelden en schitterende beekjes. In de middag maak je een boottocht door de Trang An-grot en bezoek je per auto de Bai Dinh-pagode.

Dag 6

Accommodatie: Tam Coc Rice Field Hotel - bungalow met tuin zicht (LO)

Bezoek aan het Cuc Phuong Nationaal Park en fietstocht door de natuur

Vandaag ga je naar het Cuc Phuong Nationaal Park. Het is één van de grootste en oudste nationale parken van het land en bestaat vooral uit dicht bos boven op een kalkplateau. Samen met de gids maak je een wandeling van ongeveer 7 kilometer. Na de lunch maak je een leuke fietstocht naar de Dinh Le-tempel. Als afsluiter neem je een kijkje bij de Bich Dong-pagode.  

Dag 7

Accommodatie: Victory Cruise - deluxe hut (VP)

Van Ninh Binh naar Halong voor de boottocht in Halong Bay

Na het ontbijt word je naar Halong gebracht. Hier ga je aan boord van een comfortabele boot voor een schitterende 2-daagse tocht door de baai van Halong. Vanaf het dek kan je genieten van de vele prachtig gevormde kalksteenrotsen die uit zee oprijzen. Af en toe legt de boot aan om een grot of eiland te bezoeken. De maaltijden worden aan boord bereid en je overnacht op de boot in een 2-persoonshut met privé-sanitair.  

Dag 8

Accommodatie: May de Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Zonsopkomst in Halong Bay en na de brunch terug naar Hanoi

In de ochtend vervolg je de tocht door de Halong Bay. Na een uitgebreide brunch wordt er aangelegd in Halong en rij je terug naar Hanoi.

Dag 9

Accommodatie: Muong Thanh Quang Binh Hotel - superior kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar Dong Hoi, de uitvalsbasis voor de Phong Nha-grotten

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Dong Hoi (Quang Binh). Bij aankomst word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Vanaf Dong Hoi kan je gemakkelijk de Phong Nha-grot en het Ke Bang Nationaal Park bezoeken. Het uitgestrekte grottencomplex van Phong Nha bevat vele grotten en hallen, met vele soorten stalactieten en stalagmieten. De grootste grot waar je door heen kunt varen is 1450 meter lang.

Dag 10

Accommodatie: Muong Thanh Quang Binh Hotel - superior kamer (LO)

Varen door de Phong Nha- en Thien Duong-grotten

Vandaag bezoek je de Phong Nha of Thien Duong-grotten. Ondanks het enorme formaat werden sommige grotten pas in 2005 ontdekt en pas in 2010 in kaart gebracht.

Dag 11

Accommodatie: Thanh Lich Hotel - deluxe kamer (LO)

Via de Vinh Moc-tunnels naar Hué

Per privé-auto met chauffeur reis je naar Hué. Onderweg breng je een bezoek aan de Vinh Moc-tunnels. Het tunnelcomplex werd gebouwd als toevluchtsoord voor dorpsbewoners om te ontsnappen aan de Amerikaanse bombardementen tijdens de Vietnamoorlog.

Dag 12

Accommodatie: Thanh Lich Hotel - deluxe kamer (LO)

Verken de keizerlijke stad Hué

Vrije dag in Hué. Het is leuk struinen over de lokale markt waar het meest ondenkbare wordt verkocht. Je moet zeker ook de ommuurde keizerlijke stad en de Verboden Purperen Stad van de Nguyen-keizers bezoeken. Hier zie je de overblijfselen van dit ooit zo indrukwekkende paleizencomplex dat voor het gewone volk was afgesloten. Buiten de stad bevinden zich de keizerlijke graftombes die stuk voor stuk bijzondere voorbeelden van Vietnamese bouwkunst zijn. 

Dag 13

Accommodatie: Vinh Hung Old Town Hotel - superior kamer (LO)

Van Hué per auto via de Wolkenpas naar Hoi An

Per privé auto met chauffeur reis je via de "Wolkenpas" zuidwaarts naar Danang. Onderweg heb je spectaculaire uitzichten over de bergen, de zee en idyllische strandjes. In Danang breng je een bezoek aan het prachtige Cham Museum en aan de Marble Mountains. Het is van Danang nog maar een kort rit naar het charmante, historische havenstadje Hoi An.

Dag 14

Accommodatie: Vinh Hung Old Town Hotel - superior kamer (LO)

Wandel door de pittoreske straatjes van Hoi An of maak een fietstocht over het platteland

Een vrije dag in Hoi An. Wandel door de pittoreske straatjes of maak een fietstocht over het platteland langs boerendorpjes en de rijstvelden. Desgewenst kunnen wij ook een Vietnamese kookles of een excursie naar de tempelruïnes van My Son voor je regelen. 

Dag 15

Accommodatie: Vinh Hung Old Town Hotel - superior kamer (LO)

Relaxen op een terrasje of kleding op maat laten maken in Hoi An

Vrije dag in Hoi An. Hoi An wordt ook wel de kleermakersstad van Vietnam genoemd. Op de markten en in de verschillende winkels staan Vietnamezen voor je klaar om allerlei lappen stof om te toveren tot op maat gemaakte kleding. 

Dag 16

Vertrek vanaf de luchthaven Danang

De Vietnam vakantie zit er op. Je word naar de luchthaven van Danang gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.