Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 10 Dagen

Puur Vietnam

Terug Bekijk samenvatting

Een korte compacte tour waarbij het draait om mooie natuur én behoud van de natuur. Naast de leuke route slaap je in bijzondere en sfeervolle accommodaties. Per fiets, te voet en per boot ga je op verkenning. Vanuit Hanoi reis je per privé-auto met chauffeur, via de groene Mai Chau-vallei naar Ninh Binh. Hoge kalkstenen bergen rijzen hier uit boven de rijstvelden. Één van de hoogtepunten van je reis is de 3-daagse boottocht door de rustige Bai Tu Long-baai.

Dag 1

Accommodatie: Lapis Hanoi Hotel (LO)

Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Op de luchthaven van Hanoi word je door je gids verwelkomd en naar het hotel gebracht. De hoofdstad van Vietnam ligt aan de Song Hong, oftewel de Rode Rivier. Met de vele meren, winkeltjes, markten, lokale eettentjes en stalletjes is Hanoi een gezellige stad.

Dag 2

Accommodatie: Lapis Hanoi Hotel (LO)

Verken Hanoi per elektrische auto

Vandaag ga je samen met de gids Hanoi verkennen. Dit doe je met een elektrische auto. Je bezoekt het Ho Chi Minh-mausoleum waar zich het lichaam van Oom Ho bevindt, de stichter van Vietnam. Vervolgens bezoek je de Eén Pilaar-pagode, het House on stilts (paalwoning) en de Tempel van de Literatuur (Van Mieu). In de middag maak je een wandeling door de Old Quarter. Dit is het oude gedeelte van Hanoi met kleine straatjes waar elke straat een eigen ambacht heeft. Als je het leuk vindt neemt de gids je graag mee naar gedeeltes die de meeste toeristen overslaan.

Dag 3

Accommodatie: Mai Chau Ecolodge (LO)

Naar de groene Mai Chau-vallei

Na het ontbijt reis je per privé-auto met chauffeur naar Mai Chau, een mooie vallei met daarin kleine dorpjes die grotendeels bestaan uit huisjes op palen. Het gebied leent zich uitstekend om te wandelen of een fietstocht te maken. 

Je overnacht in de Mai Chau Ecolodge, prachtig gelegen tussen de rijstvelden en één van onze favoriete accommodaties in Vietnam. De Mai Chau Ecolodge is volledig gebouwd van natuurlijke materialen met rieten daken, bamboe interieurs, houten meubels en buitendouches in de jungle. Elke bungalow is zorgvuldig ontworpen om de lokale paalwoningstijl en de traditionele Thai-cultuur te respecteren.

Dag 4

Accommodatie: Mai Chau Ecolodge (LO)

Op verkenning in het Pu Luong Nationaal Park

Het nabijgelegen Pu Luong Nationaal Park heeft verschillende leuke activiteiten te bieden. Bij aankomst maak je een leuke boottocht over de Cham-rivier en kun je in een klein vissersdorp een handgemaakt aquaduct van bamboo bewonderen. Je kunt hier ook heerlijk wandelen en fietsen.

Dag 5

Accommodatie: Tam Coc Garden Resort (LO)

Naar Ninh Binh waar hoge kalkstenen bergen uitrijzen boven de rijstvelden

Na het ontbijt reis je verder. Ninh Binh wordt ook wel het droge Halong Bay genoemd, met hoge kalkstenen bergen die uitrijzen boven de vele rijstvelden en schitterende beekjes. Je maakt een boottocht door de Trang An-grot en een fietstochtje langs en door de rijstvelden. Tenslotte bereik je Tam Coc Garden. Tam Coc Garden ligt ver verwijderd van de drukte van het stadsleven en ligt genesteld tussen de rijstvelden. Alle personeelsleden komen uit de omliggende dorpen, wat bijdraagt ​​aan het unieke karakter van Tam Coc Garden.

Dag 6

Accommodatie: Tam Coc Garden Resort (LO)

Bezoek aan het Cuc Phuong Nationaal Park

Vandaag ga je naar het Cuc Phuong Nationaal Park. Het is één van de grootste en oudste nationale parken van het land en bestaat vooral uit dicht bos boven op een kalkplateau. Samen met de gids maak je een wandeling van ongeveer 7 kilometer.

Dag 7

Accommodatie: Peony Cruise (VP)

Naar Halong voor de boottocht door Bai Thu Long Bay

Na het ontbijt reis je naar Halong. Hier ga je aan boord van een comfortabele boot voor een schitterende 3-daagse tocht door de baai van Halong en Bai Thu Long. Vanaf het dek kan je genieten van de vele prachtig gevormde kalksteenrotsen die uit zee oprijzen. Af en toe legt de boot aan om een grot te bezoeken. De maaltijden worden aan boord bereid en je overnacht op de boot in een 2-persoonshut met eigen privé-sanitair. Bai Thu Long Bay is een stuk rustiger dan het beroemde Halong Bay maar zeker zo mooi.

Dag 8

Accommodatie: Peony Cruise (VP)

Cruisen door de baai van Bai Tu Long

Vandaag stap je op de tender (dagboot) van de cruise om de mooiste plekjes van het gebied te verkennen. Je vaart naar het dorpje Viet Hai waar je op de fiets stapt. Terug op de tender wordt de lunch geserveerd en vaar je rustig verder door de baai. Er zijn volop mogelijkheden om te gaan zwemmen en kajakken.

Dag 9

Accommodatie: Lapis Hanoi Hotel (LO)

Bai Tu Long-cruise en terug naar Hanoi

In de vroege ochtend vervolg je de boottocht door Bai Tu Long Bay. Na een brunch aan boord leg je rond 11:00 uur aan bij de stad Halong. Vervolgens reis je terug naar Hanoi waar je aan het eind van de middag aankomt.

Dag 10

Vertrek vanaf de luchthaven Hanoi

Op het afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven van Hanoi gebracht voor de vlucht terug naar huis. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.