Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 20 Dagen

Vietnam actief en afwisselend

Terug Bekijk samenvatting

Op de fiets door kleine dorpjes, te voet een natuurpark verkennen en overnachten bij een familie thuis, dit alles maakt deze Vietnam reis tot een onvergetelijke ervaring.

Dag 1

Accommodatie: May de Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Op de luchthaven van Hanoi word je door je gids verwelkomd en naar het hotel gebracht. De hoofdstad van Vietnam ligt aan de Song Hong, oftewel de Rode Rivier. Met de vele meren, winkeltjes, marktjes, lokale eettentjes en stalletjes is Hanoi een gezellige stad. Het is een goede plek om te wennen aan het klimaat en alle nieuwe indrukken.

Dag 2

Accommodatie: Gastgezin - eenvoudig van opzet (VP)

Fietstocht langs rijstvelden en vervoer naar de Mai Chau-vallei

Transfer naar Duong Lam waar je op de fiets stapt om samen met je gids een fietstocht te maken langs dorpjes en rijstterrassen. In de middag reis je verder naar Mai Chau, een mooie vallei met kleine dorpen die voornamelijk bestaan uit huisjes op palen en waar je bij een gastgezin overnacht. De overnachting is eenvoudig van opzet. De badkamer met toilet kan zich buiten het huisje bevinden en de faciliteiten zullen gedeeld worden met andere gasten. 

Indien gewenst kan je tegen een toeslag deze nacht ook in een mooie natuurlodge overnachten.

Dag 3

Accommodatie: Tam Coc Rice Field Hotel - bungalow met tuin zicht (LO)

Wandeling door een H'Mong-dorpje en naar Ninh Binh

Vanuit Mai Chau rijd je 35 km naar het dorp Xa Linh, een nederzetting van de H'Mong. Je maakt een wandeling door het dorp en de omgeving. NB: als je hier op een zondag bent kan je een bezoek brengen aan de lokale markt. In de middag reis je per privé-auto met chauffeur verder naar Ninh Binh.

Dag 4

Accommodatie: Tam Coc Rice Field Hotel - bungalow met tuin zicht (LO)

Bezoek aan het Cuc Phuong National Park

Cuc Phuong is één van de grootste en oudste nationale parken van het land en bestaat vooral uit dicht bos boven op een kalkplateau. Bij aankomst maak je een wandeling van circa 7 km door het park. Terug in Ninh Binh maak je een boottochtje en vaar je door de Trang An-grot. Ook bezoek je de Dinh Le-tempel en de Bich Dong-pagode.

Dag 5

Accommodatie: Victory Cruise - deluxe hut (VP)

Van Ninh Binh naar Halong voor de boottocht in Halong Bay

Na het ontbijt word je naar Halong gebracht. Hier ga je aan boord van een comfortabele boot voor een schitterende 2-daagse tocht door de baai van Halong. Vanaf het dek kan je genieten van de vele prachtig gevormde kalksteenrotsen die uit zee oprijzen. Af en toe legt de boot aan om een eilandje of grot te bezoeken. De maaltijden worden aan boord bereid en je overnacht op de boot in een 2-persoonshut met privé-sanitair.  

Dag 6

Accommodatie: May de Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Brunch aan boord en terug naar Hanoi

In de ochtend vervolg je de tocht door Halong Bay. Na een uitgebreide brunch wordt er aangelegd in Halong. Van Halong is het een rit van circa 4 uur naar Hanoi. 

Dag 7

Accommodatie: Nachttrein - 4 persoonscoupe (LG)

Gehele dag in Hanoi en per nachttrein naar Hué

Deze dag in Hanoi is naar eigen inzicht in te vullen. We hebben een late check-out geregeld zodat je tot aan vertrek kan beschikken over je kamer. Rond 17.30 uur word je naar het treinstation gebracht. Je reist van Hanoi naar Hué per nachttrein. Het vertrek is rond 19.30 uur en je overnacht in een 4-persoons slaapcoupé. Tegen een toeslag kunnen we een privé-coupé reserveren.   

Dag 8

Accommodatie: Thanh Lich Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst per trein en excursie door de keizerlijke stad Hué

De trein arriveert om 08.06 uur in Hué. Je wordt opgewacht en naar je hotel gebracht voor het ontbijt. Na het ontbijt maak je een leuk boottochtje over de Parfum-rivier waarbij je verschillende stops maakt bij belangrijke bezienswaardigheden. In de middag bezoek je de Dong Ba-markt en het keizerlijk paleis van de Nguyen-dynastie.

Dag 9

Accommodatie: Vinh Hung Old Town Hotel - superior kamer (LO)

Van Hué per auto via de Wolkenpas naar Hoi An

Per privé-auto met chauffeur reis je via de "Wolkenpas" zuidwaarts naar Danang. Onderweg heb je spectaculaire uitzichten over de bergen, de zee en idyllische stranden. In Danang breng je een bezoek aan het prachtige Cham Museum en aan de Marble Mountains. Het is van Danang nog maar een korte rit naar het charmante oude havenstadje Hoi An. Bij aankomst maak je een wandeling door de oude wijk.

Dag 10

Accommodatie: Vinh Hung Old Town Hotel - superior kamer (LO)

Wandel door de pittoreske straatjes of maak een fietstocht over het platteland

Een vrije dag in Hoi An die je in de pittoreske straatjes in het centrum kan doorbrengen. Of maak een fietstocht over het omliggende platteland langs boerendorpjes en de rijstvelden. Desgewenst kunnen wij ook een Vietnamese kookles of een excursie naar de tempelruïnes van My Son voor je regelen. 

Dag 11

Accommodatie: Vinh Hung Old Town Hotel - superior kamer (LO)

Relaxen op een terrasje of kleding op maat laten maken in Hoi An

Vrije dag in Hoi An. Hoi An wordt ook wel de kleermakersstad van Vietnam genoemd. Op de markten en in de verschillende winkels staan Vietnamese kleermakers voor je klaar om allerlei lappen stof om te toveren tot op maat gemaakte kleding. 

Dag 12

Accommodatie: Damsan Hotel - superior kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht van Danang naar Buon Ma Thuot

Transfer naar de luchthaven van Danang. Danang -  Buon Ma Thuot per binnenlandse vlucht. Buon Ma Thuot is de hoofdstad van de provincie Dak Lak in het centrale berggebied van Vietnam. In Dak Lak leven 31 etnische minderheidsvolkeren. De mensen zijn er nieuwsgierig, vriendelijk en gastvrij. Bij aankomst bezoek je eerst de Dray Sap-waterval voordat je naar het hotel wordt gebracht.

Dag 13

Accommodatie: Damsan Hotel - superior kamer (LO)

Gehele dag Buon Ma Thuot en omgeving

De gids neemt je mee naar Buon Don. Er leven hier diverse minderheden, maar voornamelijk M'Nong. Vroeger stonden de M'Nong bekend als jagers op wilde olifanten en om het africhten van olifanten. Tegenwoordig worden de olifanten beschermd. Over een 250 meter lange hangbrug steek je de Srepok-rivier over en bezoek je het 120 jaar oude huis van Koning Khunjunop. Terug in de stad zal de gids je de houten Khai Doan-pagode laten zien.

Dag 14

Accommodatie: Park Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek aan Lak Lake en per auto naar Dalat

Je reist verder naar het Lak Lake. Onderweg zie je koffie- en peperplantages. Je maakt een wandeling door een dorpje van de M’Nong minderheid en een boottochtje over het meer in een uit één boomstam gehouwen kano. Na de lunch reis je verder naar Dalat.

Dag 15

Accommodatie: Park Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek aan het Truc Lam-klooster en het zomerpaleis van keizer Bao Dai

Dalat ligt op zo’n 1500 meter hoogte in het centrum van een uitgestrekt landbouwgebied, waar groenten, fruit en koffie worden verbouwd. Vandaag bezoek je het Truc Lam-klooster, het zomerpaleis van keizer Bao Dai (regeerde 1926-1945), het Domain De Marie en de Valley of Love. Ook rijd je naar Trai Mat voor een bezoek aan de Linh Phuoc-pagode. 

Dag 16

Accommodatie: Liberty Park View hotel - deluxe kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht van Dalat naar Ho Chi Minh-stad

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh-stad (Saigon). Bij aankomst word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Ho Chi Minh-stad is een bruisende metropool die nooit lijkt te slapen. 

Dag 17

Accommodatie: Liberty Park View hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek de koloniale gebouwen en Chinese tempels van Ho Chi Minh-stad

Ho Chi Minh-stad is een stad van contrasten waar koloniale gebouwen uit de Franse tijd, Chinese tempels en moderne architectuur hand in hand gaan. Je kan deze dag naar eigen inzicht indelen of door ons een stadsexcursie laten organiseren. Ook kan je een bezoek brengen aan de Cu Chi-tunnels uit de Vietnamoorlog of het unieke heiligdom van de Cao Dai-sekte buiten de stad.

Dag 18

Accommodatie: Iris Hotel - superior premium kamer (LO)

Per boot de Mekongdelta verkennen

Het vruchtbare deltagebied van de Mekong in Zuid-Vietnam moet je gezien hebben. Een labyrint van kanalen en rivieren doorsnijdt de groene vlaktes waar rijst wordt verbouwd. Je maakt een boottochtje door de delta. Je ziet het landschap en vaart via kanalen naar een fruitplantage. Je kunt een tochtje per fiets of motorriskja maken en tijdens de lunch genieten van lokale specialiteiten. Hierna vervolg je de reis naar Cantho waar je overnacht.

Dag 19

Accommodatie: Liberty Park View hotel - deluxe kamer (LO)

Drijvende markt en weer terug naar Ho Chi Minh-stad

Vroeg in de ochtend vaar je naar de grote drijvende markt van Cai Rang en aanschouw je er de bedrijvigheid. Aansluitend reis je terug naar Ho Chi Minh-stad voor de laatste overnachting.

Dag 20

Vertrek vanaf de luchthaven Ho Chi Minh-stad (Saigon)

Je Vietnam vakantie zit erop. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de reis terug naar huis.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.