Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 17 Dagen

Hoogtepunten van Vietnam en Cambodja

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze prachtreis bezoek je niet alleen Vietnam maar ook Cambodja. Na een verblijf in het sfeervolle Hanoi en de schilderachtige Halong Bay reis je langs kleine kustplaatsjes naar het zuiden. Vanuit Ho Chi Minh-stad vaar je via de Mekongdelta naar Cambodja. De reis eindigt bij de wereldberoemde tempels van Angkor.

Dag 1

Accommodatie: May de Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Welkom in Vietnam! Op de luchthaven van Hanoi word je door je gids verwelkomd en naar het hotel gebracht. De hoofdstad van Vietnam ligt aan de Song Hong, oftewel de Rode Rivier. Met de vele meren, winkeltjes, marktjes, lokale eettentjes en stalletjes is Hanoi een gezellige stad. Afhankelijk van de aankomsttijd van je vlucht kan je in de middag op eigen gelegenheid beginnen met een verkenningstocht van het oude, levendige stadscentrum per “cyclo” (fietstaxi).

Dag 2

Accommodatie: May de Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Dwaal door de oude wijk van Hanoi of bezoek eeuwenoude tempels

Vrije dag in Hanoi. Verken de mooie oude tempels, de schaduwrijke parken en de musea van de stad. Het is leuk dwalen door de ‘oude wijk’ met zijn bedrijvige straatjes die alle gespecialiseerd zijn in een bepaald product. Je kan de bezienswaardigheden prima op eigen gelegenheid bezoeken, maar we kunnen op alle te bezoeken plaatsen tijdens je reis tevens privé-excursies met een Engelssprekende gids regelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Dag 3

Accommodatie: Victory Cruise - deluxe hut (VP)

Van Hanoi naar Halong voor de boottocht in Halong Bay

Na het ontbijt word je naar Halong gebracht. Hier ga je aan boord van een boot voor een schitterende 2-daagse tocht door de baai van Halong. Vanaf het dek kan je genieten van de vele prachtig gevormde kalksteenrotsen die uit zee oprijzen. Af en toe legt de boot aan om een eilandje of grot of eiland te bezoeken. De maaltijden worden aan boord bereid en je overnacht op de boot in een 2-persoonshut met privé-sanitair.  

Dag 4

Accommodatie: Thanh Lich Hotel - deluxe kamer (LO)

Van Halong Bay via Hanoi per binnenlandse vlucht naar Hué

In de vroege ochtend vervolg je de boottocht door de Halong Bay. Na een brunch aan boord leg je rond 11:00 uur aan bij de stad Halong. Vervolgens reis je per auto met chauffeur terug naar Hanoi. Van Hanoi vlieg je in de avond naar Hué. Daar word je opgehaald en naar het hotel gebracht.

Dag 5

Accommodatie: Thanh Lich Hotel - deluxe kamer (LO)

Boottocht over de Parfum rivier en bezoek aan het Keizerlijk Paleis

Na het ontbijt word je naar de pier gebracht. Hier ga je aan boord van een traditionele boot. Je maakt een boottochtje over de Parfum-rivier waarbij je een pagode bezoekt. In de middag bezoek je de Dong Ba-markt en het Keizerlijk Paleis van de Nguyen-dynastie. Een lunch is inclusief.

Dag 6

Accommodatie: Vinh Hung Old Town Hotel - superior kamer (LO)

Van Hué per auto via de Wolkenpas naar Hoi An

Per privé auto met chauffeur reis je via de "Wolkenpas" zuidwaarts naar Danang. Onderweg heb je spectaculaire uitzichten over de bergen, de zee en idyllische strandjes. In Danang breng je een bezoek aan het prachtige Cham Museum en aan de Marble Mountains. Het is van Danang nog maar een korte rit naar het charmante, historische havenstadje Hoi An. Een lunch onderweg is inclusief.

Dag 7

Accommodatie: Vinh Hung Old Town Hotel - superior kamer (LO)

Kookworkshop en wandeling door Hoi An

Je begint de dag met een kookworkshop. Daarvoor bezoek je met de gids eerst de markt. Geniet van de geuren en kleuren en onderhandel met de verkopers, want je moet ingrediënten kopen die straks nodig zijn in de kookles. Vervolgens stap je op de boot van de kookschool en na een tochtje van 25 minuten leg je aan bij de Rode Brug Kookschool. Na de lunch maak je een wandeling door het oude centrum.

Dag 8

Accommodatie: Liberty Parkview Hotel - deluxe kamer (LO)

Binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh-stad

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Min-stad (Saigon). Bij aankomst in Ho Chi Minh-stad word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Het is een bruisende stad die nooit lijkt te slapen.

Dag 9

Accommodatie: Liberty Parkview Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek de koloniale gebouwen en Chinese tempels van Ho Chi Minh-stad

Ho Chi Minh-stad is een stad van contrasten waar koloniale gebouwen uit de Franse tijd, Chinese tempels en moderne architectuur hand in hand gaan. Je kan deze dag naar eigen inzicht besteden of door ons een stadsexcursie laten organiseren. Ook kan je een bezoek brengen aan de Cu Chi-tunnels uit de Vietnamoorlog of het unieke heiligdom van de Cao Dai-sekte buiten de stad.

Dag 10

Accommodatie: Iris Hotel - superior premium kamer (LO)

Per boot de Mekongdelta verkennen

De Mekongdelta is een zeer vruchtbaar gebied‚ met een vlak‚ gevarieerd‚ en waterrijk landschap waarin overal uitgestrekte rijstvelden‚ kokosnoot- en bananenplantages te vinden zijn. Per boot ga je de Mekong op en vaar je door smalle waterwegen langs talrijke dorpjes. Je ziet de drijvende markt van Cai Be en je maakt een fietstochtje langs verschillende kleine werkplaatsen aan de oevers van de Mekong. Lunch onderweg is inbegrepen.

Dag 11

Accommodatie: Victoria Nui Sam Lodge - superior kamer (LO)

Bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang en verder naar Chau Doc

In de vroege ochtend bezoek je de grote drijvende markt van Cai Rang en het Tra Su-vogelreservaat. Per auto reis je verder naar Chau Doc. Dit is een klein stadje in de Mekongdelta, vlakbij de grens met Cambodja.

Dag 12

Accommodatie: Ohana Phnom Penh Palace Hotel - deluxe kamer (LO)

Varend de grens over naar Phnom Penh in Cambodja

Vroeg in de ochtend ga je naar de Vietnamees-Cambodjaanse grens, waar je tevens het visum voor Cambodja kan kopen. Je reist verder per boot over de Bassac-rivier naar de hoofdstad van Cambodja. De boot vertrekt om 7 uur en rond de middag kom je aan in Phnom Penh. Hier word je opgewacht en naar je hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.  

Dag 13

Accommodatie: Ohana Phnom Penh Palace Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek het Koninklijke Paleis met de Zilveren Pagode of breng een bezoek aan het Nationaal Museum

Dag ter vrije besteding. Hierbij wat tips. Het Koninklijk Paleis is in 1866 gebouwd door koning Norodom en is deels te bezoeken. Bij het Koninklijk Paleis bevindt zich de Zilveren Pagode die zo genoemd wordt vanwege de vele zilveren tegels. Het Nationaal Museum heeft een mooie collectie antieke sculpturen, met vele beelden uit het Angkor-rijk. De Wat Phnom is het symbool van de stad. Op de Russische markt kan je rondstruinen en je onderhandelingsvaardigheden uitproberen.

Dag 14

Accommodatie: Amatak Boutique Hotel - deluxe kamer (LO)

Per auto van Phnom Penh naar Siem Reap

Het is 314 km, ongeveer vijf uur rijden naar Siem Reap. Siem Reap is de toegangspoort tot de vele tempels van het ooit zo machtige Khmer-rijk Angkor. De vruchtbare grond en ingenieuze irrigatiesystemen legden de basis voor de macht en pracht van Angkor.

Dag 15

Accommodatie: Amatak Boutique Hotel - deluxe kamer (LO)

Gehele dag in Siem Reap om het Angkor gebied te verkennen

Dag ter vrije besteding. Je kan een tour boeken of zelf het Angkor-complex gaan verkennen. Voor het Angkor Archeological Park dien je bij de hoofdingang een 1-daags of 3-daags toegangsbewijs te kopen. Dit toegansbewijs moet je steeds kunnen tonen bij een bezoek aan de tempels. De ingang ligt op ongeveer 20 minuten per auto van Siem Reap. Je kan een auto met chauffeur, een tuktuk of een fiets huren om naar en door het Angkor-complex te rijden.

Dag 16

Accommodatie: Amatak Boutique Hotel - deluxe kamer (LO)

Gehele dag in Siem Reap om het Angkor-gebied te verkennen

Ook vandaag heb je de gehele dag ter vrije besteding om het Angkor-gebied te verkennen. Als je de tempels even zat bent kan je ook een boottocht maken over het Tonle Sap meer.

Dag 17

Vertrek vanaf de luchthaven Siem Reap

Vandaag is de laatste dag van je verblijf in Siem Reap. De vakantie door Vietnam en Cambodja zit erop. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.