Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 14 Dagen

Rondreis hoogtepunten Zuid-Korea per huurauto

Terug Bekijk samenvatting

Geniet met je eigen huurauto van optimale vrijheid! Door de bergen rijd je naar de tempel Beopjusa, naar de theevelden van Boseong en ga je eilandhoppen bij het zuidelijke Geoje. Op het subtropische eiland Jeju kun je prachtig wandelen en relaxen aan het strand. 

Dag 1

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standard room (LO)

Aankomst in de moderne metropool Seoul

Deze rondreis start bij aankomst in Seoul op Incheon International Airport. Je wordt opgewacht door een airport assistant en gaat per Airport Limousine Bus naar je hotel. Het buskaartje moet ter plaatse nog betaald worden en kost circa €12,- per persoon. De rest van de dag kun je zelf invullen. Aanrader is een wandeling door de gezellige wijk Insadong met zijn vele kunstgalerieën, antiekwinkels en kleine restaurantjes. De eerste avond is wellicht ook je kennismaking met de bijzondere, vaak heet gekruide Koreaanse keuken.

Dag 2

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standard room (LO)

Bezoek in Seoul het Changdeok Paleis en de Seoul Tower

Vandaag kun je zelf per metro en bus de metropool verkennen. Vanaf de N Seoul Tower heb je een prachtig uitzicht over de stad. Bezoek ook het Changdeok paleis. Achter het paleis ligt de biwon, de 'geheime tuin', een sfeervolle groene oase. Ga winkelen in de boetieks van Myeongdong, of in Namdaemun op de grote dag- en avondmarkt, waar je goedkope kleding of traditionele medicijnen en ginseng kunt kopen.

Dag 3 (177 km - 2 uur)

Accommodatie: Beopjusa Templestay - slaapzaal (HP)

Templestay in Beopjusa, in de bergen van het Songnisan National Park

In Seoul haal je je huurauto op en rijd je naar de boeddhistische tempel Beopjusa, prachtig gelegen in het Songnisan nationaal park. Je verblijf in het gastenverblijf van de tempel is weliswaar spartaans, maar is tegelijk een unieke kennismaking met het leven in de tempel. Je krijgt een tempelintroductie, mag een ceremonie bijwonen en eet samen met de monniken in de tempelkeuken.

Dag 4 (184 km - 2 uur)

Accommodatie: Raon Guesthouse - hanok ondol kamer (LO)

Gyeongju, de historische hoofdstad van het Silla-koninkrijk

Per huurauto rijd je verder van Beopjusa naar Gyeongju, de vroegere hoofdstad van het Silla Rijk (57 v.Chr. - 935). Met zijn 52 erkende historische bezienswaardigheden wordt Gyeongju ook wel het 'museum zonder muren' genoemd. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht invullen. Tip: bezoek zelf het Gyeongju Museum en het Tumuli Park met tomben uit de Silla dynastie. Je overnacht in Koreaanse stijl en slaapt in een kamer op een matrasje op een 'ondol' vloer, een vloer die in de winter op traditionele wijze wordt verwarmd. Is een ondol iets te avontuurlijk? Graag regelen we een westers hotel voor je.

Dag 5

Accommodatie: Raon Guesthouse - hanok ondol kamer (LO)

Bezoek in Gyeongju de prachtige tempels Bulguksa en Seokguram

Vandaag kun je per auto de omgeving van Gyeongju verder verkennen. Hoogtepunten zijn de buiten Gyeongju gelegen Golgulsa tempel, de oude Bulguk tempel en de prachtig in de bossen gelegen Seokguram grot. Een aanrader is het zeer fotogenieke Yangdong Folk Village, een half uurtje rijden ten noorden van Gyeongju. Ook kun je gaan wandelen naar de tempels en hermitages in de heuvels van Namsan.

Dag 6 (141 km - 1 uur en 45 min)

Accommodatie: Hotel Riviera Geoje Hotel - standaard kamer (LO)

Via de bruisende havenstad Busan naar het eiland Geoje-do

In de ochtend vertrek je zuidwaarts richting Geoje. Je kunt onderweg een stop maken in de bruisende havenstad Busan. Vanaf de Busan Tower heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over de stad en de kust. Het grote bergachtige eiland Geoje ligt in het zuidoosten van Korea en is per brug en tunnel verbonden met het vasteland. De kustweg van Geoje is erg pittoresk met hier en daar zandstranden.

Dag 7

Accommodatie: Hotel Riviera Geoje Hotel - standaard kamer (LO)

Verken de ruige kust van Geoje en het Hallyeohaesang National Park

Dag naar eigen inzicht in te vullen. Geoje-do is een leuk eiland om per auto te verkennen. Vooral de weg langs de kust is pittoresk. Per boot kun je uitstapjes maken naar het paradijselijke eiland Oedo en het Hallyeohaesang nationaal park.

Dag 8 (142 km - 1 uur en 45 min)

Accommodatie: Narsha Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek het Hyangilam Klooster op het schiereiland Yeosu

Per huurauto rijd je van Geoje naar het schiereiland Yeosu. Aanrader: maak onderweg een stop in Jinju om het enorme oude Jinjuseong-fort te bezoeken. Je kunt er even de benen strekken en hebt mooi uitzicht over de rivier. Daarna rijd je verder naar Yeosu, een prachtig gebied met 317 eilanden. In Yeosu werd in 2012 de Expo wereldtentoonstelling gehouden, waarvan nu nog het groots opgezette Maritiem Museum en Aquarium over zijn. Neem ook een kijkje bij het Jinnamgwan Paviljoen en het historische Hyangilam Klooster, een populaire plek onder Koreanen om de zonsopkomst te zien.

Dag 9 (175 km - 2 uur)

Accommodatie: Golmangtae Guesthouse - eenvoudige standaard kamer (LO)

Via het Suncheon Baai Eco-museum naar Boseong

Vandaag rijd je verder van Yeosu naar Boseong. Onderweg kun je bij Suncheon het Suncheon Baai Eco-Museum en de omliggende zout water-wetlands bezoeken, een bijzonder vogelgebied. Vanuit het museum worden rondleidingen verzorgd, te voet, per boot en per fiets. Neem verderop een kijkje in het openluchtmuseum Naganeupseong Folk Village, ca. 100 historische huizen gelegen binnen de muren van een oud fort.

Dag 10

Accommodatie: Golmangtae Guesthouse - eenvoudige standaard kamer (LO)

Wandelen tussen de theeplantages van Boseong

De thee van Boseong staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit. Daehan is de oudste, de grootste (561 ha) en de mooiste van de theeplantages in Boseong. Op de hellingen zijn wandelpaden en uitzichtpunten. De glooiende heuvels met hun rijen theeplanten bieden een prachtig uitzicht. Neem ook een kijkje bij de Botjae theeplantage vlak aan zee.

Dag 11 (127 km - 1,5 uur)

Accommodatie: Glocester Hotel - standaard kamer (LO)

Via Gwangju naar het vulkanische eiland Jeju

Van Boseong rijd je naar het vliegveld van Gwangju. Hier lever je de huurauto in en stap je op een vlucht naar het zuidelijke eiland Jeju. Daar haal je bij de luchthaven je huurauto voor de komende dagen op. Jeju is vulkanisch en heeft de hoogste berg van Zuid-Korea, Hallasan (1950m). Het grootste gedeelte van de 250 km lange kustlijn bestaat uit rotsen met hier en daar een mooi strand.

Dag 12

Accommodatie: Glocester Hotel - standaard kamer (LO)

Jeju, eiland van haenyeo-duiksters en de hoogste berg Hallasan

Vandaag kun je met je huurauto Jeju gaan verkennen. Breng een bezoek aan de haenyeo (zeevrouwen) die duiken naar koraal, schelpdieren en parels. Ga wandelen in het Hallasan nationaal park, of ga naar Sangumburi, een van de drie grote kraters op het eiland. Deze kan redelijk eenvoudig te voet worden bereikt en het is mogelijk om een klein stukje langs de rand van de krater te wandelen. Vlakbij vind je diverse traditionele graven en stenen beelden.

Dag 13

Accommodatie: Glocester Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek het krater-schiereiland Seongsan Ilchulbong of de Manjanggul grotten

Vandaag kun je ontspannen aan het strand of verder op verkenning. Ga naar het vulkanisch schiereiland Seongsan Ilchulbong aan de westkust. Neem een kijkje bij de Cheonjeyeon waterval die uitmondt in de oceaan. Of ga naar de Manjanggul, een van de langste vulkanische grotten ter wereld. Deze is te vinden in Donggimnyeong-ri, ca. 30 km ten oosten van Jeju-stad.

Dag 14

Vertrek uit Jeju

Bij de luchthaven van Jeju lever je de huurauto in. Per binnenlandse vlucht reis je terug naar Seoul.Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.