Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

15 Februari 2018 - Japan, Cambodja, Vietnam, Myanmar, China, Sri Lanka en Zuid-Korea

Azië met kinderen, waar moet je op letten

Terug
Portret Daphne van Cauter
Daphne van Cauter

Weet veel over:

Als het aan mijn dochter van 4 jaar ligt, stap ik het liefst zo weer in het vliegtuig voor een reis naar Azië, Japan in dit geval. Geregeld komen er herinneringen bij haar naar boven, waarbij ik even moet nadenken waar dat ook alweer was. Het is zo bijzonder om een vakantieland door de ogen van je kinderen te leren kennen. Haar beleving is zo anders dan die van mij.

Als we het over Tokyo hebben roept ze dat ze daar geknuffeld heeft met Goofy en dat we in het huis van Minnie Mouse zijn geweest. We zijn inderdaad een dagje naar Tokyo Disneyland geweest en zijn daar verschillende Disneyfiguren tegen het lijf gelopen waaronder Goofy. In het huis van Minnie Mouse hebben we in haar keuken gestaan, Fleur kon zelfs in haar koelkast kijken. Ze heeft op de stoel en het bed van Minnie gezeten. Ze vond het geweldig en ik ook!
Zelf denk ik bij Tokyo aan het panorama uitzicht vanaf de Tokyo Sky Tree. Vooral ’s nachts biedt het een prachtig uitzicht over de stad met haar miljoenen lichtjes. Ik vond het ook heerlijk om door de verschillende parken te wandelen en de Meji Shrine te bezoeken.

Mijn dochter zegt ook gelijk dat we nog terug moeten om de groene vulkaan te zien want die hebben we gemist. Ik begin te lachen, want de groene vulkaan hebben we inderdaad gemist omdat deze in de  mist stond. Ze heeft het over de Komezuka vulkaan op Kyushu vlakbij Mt. Aso. We reden met de auto naar Mt. Aso en onderweg kun je, bij helder weer, vanaf de weg de Komezuka Vulkaan zien. Deze vulkaan is al lange tijd inactief en prachtig bedekt met een groene mosachtige laag. Schitterend zoals hij in het landschap ligt. Helaas hebben we hem gemist en reden we door naar Mt. Aso. Er is een interactief museum over het ontstaan van de vulkaan Mt. Aso. Hier kon mijn dochter op verschillende knopjes drukken waardoor er lampjes bij vogels oplichtten en het bijbehorende geluid werd weergegeven. Ze bekeek lavagesteente met een loep. Kortom ze vermaakte zich prima, veel beter dan ik had gedroomd! In andere musea of kastelen kunnen wij kleding aantrekken en ons voordoen als samoerai. Dat is eens wat anders dan op de foto in Volendamse kledij ;)

Onze reisperiode lag in april  vorig jaar, dus tijdens de bloesemtijd. In dit seizoen gaan de Japanners veel picknicken onder bloesembomen, in parken. Erg leuk om dit juist ook met kinderen te doen. We kochten bij de 7 Eleven en Lawsons supermarkten brood en beleg en andere lekkere dingen en gingen tussen de Japanners zitten. Terwijl onze dochter achter de duiven aanrende en contact maakt met andere Japanse kindjes genoten wij van de kersenbloesem en de prachtige Japanse tuin.

Het reizen met de trein vond ze helemaal geweldig! Spelletjes spelen, naar buiten kijken, wat eten en tussendoor tegen mij aanslapen. Ook ik heb wel eens een oogje dicht kunnen doen in de trein.

In de restaurants hadden ze voor haar kinderbestek en soms zelfs eetstokjes voor kinderen. Op het moment dat wij op de grond moesten eten hadden ze een kinderstoeltje voor haar. Elke ochtend stond het ontbijt klaar en was er voor haar een bakje yoghurt, fruit en soms een kleurrijk puddinkje.

Vooral het slapen in de traditionele Japanse accommodaties was voor haar een feest want dan mocht ze bij ons in bed. Mijn man vertelde haar dat het ‘knutselbedden’ zijn die we zelf moeten neerleggen. De futons spreidden we uit over de vloer, 2 naast elkaar en voor extra comfort er nog eens 2 bovenop. We maakten er dus eigenlijk een groot 2-persoonsbed van met onze dochter in het midden. Voor het slapen gaan nog even een kussengevecht gehouden.

Zo kan ik nog wel vele voorbeelden uit eigen ervaring noemen, maar wat belangrijk is bij het reizen met kinderen door Azie is het aanpassen van de reis op hen. Op het moment dat je kind het vakantiegevoel heeft en geniet, geniet je automatisch als ouder ook!

Hierbij wat tips voor een onbezorgde vakantie in Azie met kinderen:

- Bij voorkeur een rechtstreekse vlucht.
- Rustig reistempo; verblijf minimaal 2 á 3 nachten of langer op 1 plaats.
- Rustige dag invulling; geen vol dagprogramma, maar bezoek enkele dingen
- Kindvriendelijke hotels; bv een speeltuin, zwembad, kindermenu’s, maar ook de Japanse Ryokans en Minshuku’s zijn zeer kindervriendelijk. Ook mag je als gezin gebruik maken van de Onsen, een natuurlijke warmwaterbron.
- Neem altijd wat lekkers mee vanuit eigen land, wat lang houdbaar is zoals dropjes, gedroogd fruit. Altijd lekker voor onderweg.
- Heb je interesse in musea? Bezoek dan interactieve musea met bv films, educatieve elementen zoals drukknopjes e.d.
- Een bezoek aan kastelen spreekt tot de verbeelding van kinderen! Hoe leefde de samoerai en wat droegen ze. Verkleed je zelf als samoerai.
- Treinreizen: neem (kaart)spelletjes mee, leuke leesboeken, tablet.
- Autoreizen: huur ter plaatse een zitstoel voor het kind, draai de favoriete muziek van je kind tijdens langere autoritten. En stop om de zoveel uur om de benen te strekken en je kind even te laten bewegen.
- Boottochtjes zijn een leuke afwisseling van het reizen over land
- Wissel de culturele activiteiten af met natuurgerichte activiteiten zoals fietsen (evt. met fietsstoel ter plaatse huren) en wandelen (ook parken).
- Bizarre excursies zoals het bijwonen van een robotshow in Japan, verkleden als Ninja of bezoek een pretpark zoals Tokyo Disneyland of het Fuji-Q Highland achtbanenpark!
- Indien het land het toelaat, ga lekker picknicken in een park of aan het water.
- Sluit de reis af met een strandverlenging of een hotel met zwembad of andere kindfaciliteiten.

Reisexpert

Weet veel over:

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

09 Feb 2017 - Vietnam, Nepal, Japan en Zuid-Korea

Top 5 Bijzonder Overnachten in Azië

Wat dacht je van wakker worden in de serene sfeer van een bo Lees verder

11 Jan 2018 - Japan, Laos, Noord-Korea en Zuid-Korea

Cultuurverschillen in Azië

De Aziatische cultuur verschilt nogal van de Nederlandse. Re Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.