Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 23 Dagen

Dwars door Zuid-Korea met het openbaar vervoer

Terug Bekijk samenvatting

Futuristische steden, traditionele dorpen en meer dan 5000 jaar geschiedenis en traditie. Er zijn maar weinig plaatsen die oud en nieuw op deze manier combineren als Zuid-Korea. Met het openbaar vervoer reis je ontspannen en comfortabel dwars door het mooie Zuid-Korea inclusief een bezoek aan het populaire vulkanische eiland Jeju. 

Dag 1

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in de moderne metropool Seoul

Deze rondreis start bij aankomst in Seoul op Incheon International Airport. Je wordt opgewacht door een airport assistant, en gaat per Airport Limousine Bus naar je hotel. Het buskaartje moet ter plaatse nog betaald worden en kost circa €20,- per persoon. De rest van de dag kun je zelf invullen. Aanrader is een wandeling door de gezellige wijk Insadong met zijn vele kunstgaleries, antiekwinkels en kleine restaurantjes. De eerste avond is wellicht ook je kennismaking met de bijzondere, vaak heetgekruide Koreaanse keuken.

Dag 2

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Seoul het Changdeok Paleis en de Seoul Tower

Vandaag kun je zelf per metro en bus de metropool verkennen. Vanaf de Seoul Tower heb je een prachtig uitzicht over de stad. Bezoek ook het Changdeok Paleis. Achter het paleis ligt de Biwon, de 'geheime tuin', een sfeervolle groene oase. Ga winkelen in de boetieks van Myeongdong, of in Namdaemun op de grote dag- en avondmarkt waar je goedkope kleding of traditionele medicijnen en ginseng kunt kopen.

Dag 3

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standaard kamer (LO)

Maak vanuit Seoul een optionele excursie naar de grens met Noord-Korea

Ook deze dag in Seoul kun je naar eigen inzicht invullen. Het is mogelijk om (optioneel) een dagexcursie per bus te maken naar Panmunjom en de DMZ, de demarcatielijn tussen Noord- en Zuid-Korea. In Panmunjom werd in 1953 de wapenstilstand getekend die een einde maakte aan de Korea Oorlog. Een bezoek aan Panmunjom is een bijzondere belevenis: op enkele meters afstand, maar aan de andere zijde van de grens, staan de Noord-Koreaanse grenswachten.

Dag 4

Accommodatie: Yeongju Hotel - standaard kamer (LO)

Per hogesnelheidstrein naar Yeongju voor een bezoek aan Sobaeksan NP

Op eigen gelegenheid ga je naar Cheonryangri Station in Seoul om vanaf daar in 1,5 uur tijd met de hogesnelheidstrein naar Yeongju te reizen. Yeongju is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Sobaeksan National Park. Dit park kenmerkt zich door het glooiende beboste landschap. Er zijn wandelingen voor alle niveau's maar de hike naar de Birobong Peak is letterlijk een van de hoogtepunten van het park.

Dag 5

Accommodatie: CM Park Hotel - standaard kamer (LO)

Op naar Andong

Aan het eind van de dag ga je met de hogesnelheidstrein verder richting Andong. Het is slechts een korte rit door bergachtig gebied. De ochtend en middag kun je dus nog naar hartelust wandelen in het nationale park. Andong wordt ook wel de spirituele hoofdstad van Zuid-Korea genoemd. in de avond kun je genieten van een typisch gerecht uit Andong: jjimdak. Dit is speciaal bereide kip met noodles.

Dag 6

Accommodatie: CM Park Hotel - standaard kamer (LO)

Andong en het UNESCO Werelderfgoed Hahoe

Bezoek vanuit Andong het nabijgelegen historische Andong Hahoe Folk Village, een UNESCO Werelderfgoed. Het dorp behoorde tot de Ryu-clan en is beroemd om de traditionele huizen. Je kunt ook het Hanji Theme Park bezoeken, eigenlijk een museum waar je ziet hoe op traditionele wijze papier (hanji) gemaakt wordt van moerbeiboombast.

Ongeveer 6 km ten noorden van Andong vind je een 12 meter hoge in de rotsen uitgehouwen boeddhabeeld, de Jebiwon Boeddha. Het granieten beeld dateert uit de Goryeo-dynastie en oogt indrukwekkend tussen het groen. Neem ook een kijkje in de naastgelegen tempel.

Dag 7

Accommodatie: Golgulsa Tempel - slaapzaal naar sexe gescheiden (HP)

Van Andong naar de tempel Golgulsa voor een overnachting bij de monniken

In Andong stap je op de KTX hogesnelheidstrein die je in 1,5 uur naar SinGyeongju brengt. Aansluitend neem je zelf een taxi (uurtje, 38 km) of lokale bus (met overstap ruim anderhalf uur) naar de boeddhistische tempel Golgulsa brengt. Golgulsa staat bekend om de martial arts en verschillende vormen van meditatie door beweging (Qi Gong en Yoga). Je verblijf in het gastenverblijf van de tempel is weliswaar spartaans, maar is tegelijk een unieke kennismaking met het leven in de tempel. Je krijgt een tempelintroductie, mag een ceremonie en demonstraties bijwonen en eet samen met de monniken in de tempelkeuken. Ook kun je zelf gaan wandelen in de omliggende natuur.

Dag 8

Accommodatie: Raon Guest House - standaard kamer (LO)

Ontwaken in de tempel en naar het historische Gyeongju

Al om 5 uur gaat de wekker voor de ochtendrituelen in de tempel en een vroeg ontbijt met de monniken. Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen en reis je terug naar Gyeongju, ooit de hoofdstad van de Shilla-dynastie, die in de 8e eeuw zijn hoogtepunt kende. Met zijn 52 erkende historische bezienswaardigheden wordt Gyeongju ook wel het 'museum zonder muren' genoemd. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht invullen. Tip: bezoek zelf het Gyeongju Museum 

Dag 9

Accommodatie: Toyoko Inn Daegu Dongseongro - standaard kamer (LO)

Per hogesnelheidstrein van Gyeongju naar het moderne Daegu

Je gaat op eigen gelegenheid per taxi of metro naar het treinstation. Je reist van Gyeongju naar Dongdaegu (Daegu) per KTX hogesnelheidstrein. De KTX haalt snelheden tot 300 km/uur waardoor de rit nog geen half uur duurt. Het 2,5 miljoen inwoners tellende Daegu is de op twee na grootste stad van Zuid-Korea, met vele winkelcentra, goede restaurants en uitgaansgelegenheden.

Dag 10

Accommodatie: Toyoko Inn Daegu Dongseongro - standaard kamer (LO)

Maak vanuit Daegu een uitstapje naar de tempel Donghwasa

Deze dag in Daegu kun je naar eigen inzicht invullen. De tempel Donghwasa, op een half uurtje per taxi vanuit Daegu, is prachtig gelegen en je bezoek zeker waard. Wie wil kan vanuit Daegu op eigen gelegenheid per bus of taxi een dagtocht maken naar de tempel Haeinsa, gelegen in het prachtige Gayasan Nationaal Park. De Haein-tempel herbergt de bijzondere Tripitaka Koreana. Deze canon van het boeddhisme is vastgelegd op zo'n 80.000 houten stempelblokken.

Dag 11

Accommodatie: Hotel Foret Premier Nampo - standaard kamer (LO)

Treinrit naar de bruisende havenstad Busan

Per KTX trein ben je zo in Busan. Je kunt er heerlijk winkelen en vanaf de Busan Tower heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over de stad en de kust. Visliefhebbers mogen de levendige Jagalchi vismarkt en aangrenzend restaurant niet overslaan!

Dag 12

Accommodatie: Hotel Foret Premier Nampo - standaard kamer (LO)

Neem in Busan de bus over de Gwangan brug naar de zeetempel Yonggung-sa

Vandaag kun je Busan verder verkennen. Tip: Neem zelf een van de hop-on hop-off tourbussen vanaf het Busan Station of Heaundae Beach. Er is keuze uit verschillende routes langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het Busan Museum, Gwanganree Beach, het enorme Shinsegae warenhuis, de Gwangan brug, de VN begraafplaats en de prachtig aan zee gelegen Yonggung Tempel.

Dag 13

Accommodatie: Hotel Foret Premier Nampo - standaard kamer (LO)

Bezoek het "Santorini van Zuid-Korea"

Vandaag is naar eigen inzicht in te delen. Leuk is om richting Gamcheon te gaan, een artistieke wijk die ook wel het "Santorini van Zuid-Korea' wordt genoemd. Gamcheon was ooit een arme wijk van Busan, aangeplakt tegen een berghelling boven de havenstad. Nu kun je er heerlijk dwalen door smalle straatjes, genieten van heerlijke koffie en versteld staan van de prachtige streetart en tal van galeries, kunstwerken, winkeltjes en café's.

Dag 14

Accommodatie: Gloucester Hotel - standaard kamer (LO)

Vlucht naar het vulkanische eiland Jeju

Een korte vlucht brengt je van Busan naar het zuidelijke eiland Jeju, en je gaat op eigen gelegenheid per bus of taxi naar je hotel in Jeju Stad. Het eiland Jeju is vulkanisch en heeft de hoogste berg van Zuid Korea, de Halla-san (1950m). De kust is rotsachtig met hier en daar mooie stranden, en in het binnenland vind je een spectaculair vulkanisch landschap.

Dag 15

Accommodatie: Gloucester Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek het krater-schiereiland Seongsan Ilchulbong en de haenyeo-duiksters

Vandaag kun je naar eigen inzicht invullen. Tip: Ga mee met een van de Jeju Eiland Bustours, die bijna dagelijks vertrekken vanuit Jeju Stad vanaf het Topdong Tourism Info Center. Bij de receptie van je hotel kun je navraag doen. Er is keuze uit een Oost-, West- of Zuidroute, en er gaat een Engelssprekende gids mee. Zo zie je in korte tijd de leukste bezienswaardigheden.

Dag 16

Accommodatie: Gloucester Hotel - standaard kamer (LO)

Jeju, eiland van de hoogste berg Hallasan en talrijke "Olle" wandelroutes

Dag naar eigen inzicht in te vullen. Tip: Ga wandelen in het binnenland, beklim Zuid-Korea's hoogste berg Halla-san (1950 m) of volg een van de maar liefst 26 blauw of geel gemarkeerde "Olle" wandelroutes verspreid over het eiland (boekje meestal verkrijgbaar bij de Jeju International Airport Tourist Information Desk).

Dag 17

Accommodatie: Venture Hotel - standaard kamer (LO)

Per vlucht naar Gwangju

In de ochtend ga je op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven van Jeju voor een vlucht terug naar het vaste land. De volgende bestemming is Gwangju in het Zuidwesten van Zuid-Korea Vanuit hier maak je eenvoudig mooie dagtochten naar het Mudeungsan National Park. Dit park staat bekend om zijn grillige rotsformaties.

Dag 18

Accommodatie: Roni Hotel - standaard kamer (LO)

Met de bus naar Jeonju de bibimbap hoofdstad van Zuid-Korea

Met de bus is het slechts 1,5 uur rijden naar de volgende bestemming van deze reis. Jeonju is de bibimbap hoofdstad van Zuid-Korea en dit gerecht moet je hier dus zeker proberen. Verder zijn er in het stadje leuke museums zoals het nationale museum en het wijnmuseum!

Dag 19

Accommodatie: Roni Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek de Gyeonggijeon-schrijn en geniet van de lotussen in het Deokjin-park

Maak in Jeonju een wandeling door het Jeonju Hanok Village. Je vindt hier meer dan 800 traditionele Koreaanse huizen en tal van winkels en restaurants. Loop dan het oude centrum uit naar het tegen de heuvels gelegen Jaman Village. Dit was ooit een arme wijk van Jeonju, maar is inmiddels opgeknapt met kleurrijke muurschilderingen, hippe café's en galeries. Je hebt er mooi uitzicht over het oude centrum. Tenslotte mag je een lunch of diner in Jeonju-stijl met het traditionele rijstgerecht Bibimbap, dé lokale specialiteit, niet overslaan.

Aan de rand van het oude stadscentrum vind je de sfeervolle 15e eeuwse Gyeonggijeon-schrijn, met een portret van koning Taejo, stichter van de Joseon-dynastie. Je kunt ook een wandeling maken de heuvel op naar de paviljoens Omokdae en Imokdae. Genoeg tempels gezien? Ga dan lekker wandelen in het Deokjin-park. In de lente en zomer kun je hier, net als de inwoners van Jeonju, lekker flaneren, een ijsje eten en genieten van de enorme vijver met bloeiende lotussen.

Dag 20

Accommodatie: Hotel Arte - standaard kamer (LO)

Per trein verder naar Suwon

Dit keer geen hogesnelheid, maar wel een gewone trein die je op comfortabele wijze dichter bij Seoul brengt. De voorlaatste stop op de reis is Suwon.

Dag 21

Accommodatie: Hotel Arte - standaard kamer (LO)

Verken het oude Suwon Fort wat op de werelderfgoedlijst staat

De oude hoofdstad Suwon ligt niet ver van Seoul en is een stad op zichzelf. Op deze plek werd ruim 200 jaar geleden de hoofdstad gevestigd. Om de stad te beschermen werd een gigantisch fort gebouwd dat vandaag de dag op de werelderfgoedlijst staat. Hoewel niet meer het hele fort bewaard is gebleven kun je nog wel de oude stadsmuren, observatietorens en toegangspoorten bezoeken in het grote park. Om het geheel, inclusief de restanten van het paleis, te bezoeken ben je al snel 2-3 uur kwijt.

Dag 22

Accommodatie: Ibis Ambassador Insadong Hotel - standaard kamer (LO)

Terug naar de hoofdstad Seoul

De trein brengt je terug naar de hoofdstad. De laatste avond verblijf je wederom in het hartje van de stad en kun je nog een laatste keer genieten van de Koreaanse keuken. 

Dag 23

Terugvlucht naar Nederland

Op eigen gelegenheid ga je naar de luchthaven. Vandaag vlieg je vanuit Incheon Airport terug naar Nederland. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie